Finale i Bandbattle 2013: VINDERNE ER?

Dagen derpå. Den musiske støbeske, som blev begyndt fyldt tilbage i starten af feb. 2013, kulminerede i et brag af en fest på Skråen i går d. 11 Maj 2013. Finalen i Bandbattle havde besøg af ca. 500 publikummer som var med til at hylde alle bands der var nået helt til denne fantastiske finale for både Songwriters og Bands.

Finale på Skråen i Aalborg

Finale på Skråen i Aalborg

I de seneste artikler har jeg holdt min egen forbeholdte mening for mig selv, da jeg intet kunne sige om de optrædende da jeg, i mit virke som meddommer, skulle være neutral. Jeg vil næsten tro, at jeg har haft lige så fantastiske måneder som de bands og songwriters der stillede op til Bandbattle 2013. Det har været en stor oplevelse at høre så mange talenter i Nordjylland.

Finaleaftenen havde besøg af mange musikere, bookere for spillesteder, festivaller m.m., journalister og medlemmer fra foreninger som DMF, ORA osv. og fra radioværter fra DR og ANR.  De fleste agerede også dommere på finaleaftenen, så selvom der ”kun” skulle udvælges  1 vinder i hver kategori, havde alle optrædende en mulighed for at vinde deres egen personlige sejr.

Jeg har kigget lidt i mine notesbøger og vil her fortælle min oplevelse vedr. de 2 vindere fra start til slut.

Vinderen af SONGWRITER blev: R. Noor og titlen: Årets Nordjyske singer/songwriter

Rikke Mølbæk havde fra starten i de indledende runder i Pavillionen (Brønderslev) et godt udgangspunkt for denne finaleaften d. 11 Maj. Hun har fra starten være teknisk dygtig og god til at blande flere genrer i hendes samplede/elektrisk guitar univers.  Hun er ikke bange for at sætte publikum på prøve og skiller sig derfor ud fra feltet.  Vokalen er solidt plantet i denne unge pige og derfor har hun også et stort plus i min notebog.

Vinderen af BANDBATTLE blev: Det Grønne Apotek og titlen: Årets Nordjyske Navn

Det Grønne Apotek har lige fra starten været meget energiske på scenen og kommer mere end ud over scenekanten med deres musik. Deres optræden på scenen er fuldt ud underholdende og interessant at se på. Rytmisk er de langt fremme med masser af funky toner og spændende tekster. De er noget for sig, Det Grønne Apotek.  De har scoret topkarakterer i min notesbog, lige fra de indledende runder til semifinalen d. 14 marts til finalen d. 11 Maj hvor sætninger som ”Musikalsk er de i top” og ”Publikum er med” er skrevet ned. Det Grønne Apotek skal bl.a. spille på Egholm Festival denne sommer.

Nok er det vinderne der nu er kåret, men derudover deltog et væld af fantastiske band/solister som også skal have en tak og stor cadeu for at optræde til Bandbattle 2013.

Bands til Bandbattle 2013:
Act of Cohesion, Naked Lucy, Kejser Larsen, Baby Handshake, Travelane, Electric Ego, Det Grønne Apotek, Stebye, Fears Unfolding, Rupture Plains, China Syndrome og Eyedrop

Songwriters til Bandbattle 2013
Nikolaj Derosche, R Noor, Ditte & Marie, Ben Lynn, Kristina Anna, Cosmonaut, Tine Vingaard, Jeppe Øberg, Andri og Emil Grange