Brian Virenfeldt fra Musikblogger.dk er gået tæt på den spændende upcoming sangerinde Maria Sejer. 2014 byder på et indbydende album fra den nordsjællandske sangerinde som selv står for musik og tekst i alt hvad der udgives. Herunder har bloggen stillet hende nogle dybdegående spørgsmål!

Maria Sejer [Foto: facebook.com]
Hun er ikke så kendt endnu, men har udgivelser med selveste Pato Siebenhaar. Men hvem er  Maria Sejer?

Jeg hedder Maria Sejer og jeg laver dansk pop-musik. Jeg er oprindeligt oppe fra Nordsjælland af, men jeg har boet i Kbh de seneste 8 år nu. For 2 år siden tog jeg kontakt til en fyr der hedder Lasse Lyngbo. Jeg manglede en producer til at producere mine sange og jeg var ret vild med den Lyd Lasse repræsenterede igennem Vinnie Who og Freja Loeb.

Lasse var heldigvis frisk på et samarbejde og så slog vi pjalterne sammen og gik en masse i studiet. Det har været to hårde og sjove år med masser af musik og nu er jeg efterhånden klar til at udgive en plade her til foråret.

Hvorfor blev det sang og har det altid været det der lokkede mest?

Det har altid været dét at skrive musik og synge, som har fyldt meget i mit liv. Jeg kommer fra en ret kreativ familie, hvor min far er tegner, så jeg har været vant til at se, at det også var ”rigtigt” at forfølge min passion og drøm. Det er det min far har gjort, gennem tegningen.

Hvad er dit formål med din musik?

Når jeg skriver musik, så ønsker jeg at skabe et rum til andre mennesker, hvor de kan relatere. Hver gang jeg har skrevet en sang, håber jeg inderligt at der er nogle der griber den i den anden ende og connect’er med den. Jeg håber derfor på, at min musik vil ramme mange mennesker, det er dét der er drømmen.

Maria Sejer [Foto: facebook.com]
Alle har idoler, folk de ser op til og dette har du vel også?

Det er altid det svære spørgsmål, for der er jo mange. Hvis vi taler de gamle danske, så er det Kim Larsen, Anne Linnet, Tove Ditlevsen og TV-2. De har alle rørt mig med det danske sprog. Lige for tiden hører jeg også ret meget Nicolaj Nørlund, han kan altså også et eller andet med sine sange.

Af udenlandske artister er der virkelig mange. Men lige for tiden hører jeg meget Rickie Lee Jones og Ellie Goulding.

Hvordan har du det når du spiller din musik for andre?

På samme måde, som når jeg har skrevet en sang, så vil jeg rigtig gerne skabe et rum, når jeg synger for andre, hvor folk føler de hører til. Det er noget af det jeg har allermest i fokus, når jeg skal forberede mig til en koncert. Jeg tilstræber at være meget nærværende.

Læs mere på hendes facebook eller bloggens artikel om Maria Sejer.