Den danske blogger, Brian V. Hansen, fra Musikblogger.dk har sat fokus på spændende upcoming navne og denne rejse har valgt at sætte spotlyset på en nordjyske songwriter med en lovende karriere foran sig.

Billed lånt fra facebook. Fotograf: www.jonasbang.com
Billed lånt fra facebook. Fotograf: www.jonasbang.com

Hvem er R.Noor egentlig?

Under kunsternavnet R. Noor, spiller jeg min egen musik, med hovedbase i Aalborg.

I foråret vandt jeg Akustikkens Sangskriverkonkurrence og Skråens Songwriters Battle, med titlen “Årets Nordjyske Sangskriver”. Det seneste års tid er gået med en lang række koncerter, bl.a opvarmninger for Tina Dickow, Søren Huss, Allan Olsen, Niels Hausgaard og Signe Svendsen -og en koncert på dette års Smukfest i Skanderborg.

Jeg er født på Grønland, opvokset i Sønderborg og flyttede som 16-årig til Nordjylland.

I dag er jeg 22 år og til dagligt studerer jeg guitar og sang ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg.

 

Hvorfor blev det sang og har det altid været det der lokkede mest?

Da jeg var en lille pige, brugte jeg al min vågne tid på at tegne. Jeg sagde dengang, at jeg ville være “tegner” og kunne bruge flere timer på samme tegning. Men der manglede noget ved tegnegerningen, som først blev indfriet den dag jeg fik guitaren i hånden.

Siden da, har guitaren været nr.1 i alt hvad jeg foretager mig. Sang er først kommet som en del af min sangskrivning, hvor det gik op for mig, at jeg helst selv ville synge sangene.

Hvad er dit formål med din musik?

Jeg har altid haft svært ved ordet “formål” omkring ..hvad skal man sige.. kunst.

En maler tror jeg f.eks. ikke nødvendigvis maler med et formål; men fordi han/hun ikke kan lade være. På samme tid har jeg det personligt sådan, at jeg har et brændende ønske om at bidrage med noget; en følelse eller måske endda et bidrag til genren, til guitarspil, til tekstskrivning. Selvfølgelig ligger der et formål implicit i mine koncerter. Jeg vil af hjertet gerne give folk en oplevelse; noget de kan mærke.

 

R.Noor & Tina Dickow (Skovdalen,Aalborg) - (Foto: Ida Guldbæk Arentsen)
R.Noor & Tina Dickow (Skovdalen,Aalborg) –
(Foto: Ida Guldbæk Arentsen)

Hvem er dine egne idoler?

I min egen lille verden, skelner jeg altid mellem de nære idoler og de fjerne. Min personlige heltinde er min tidligere musiklærer fra min lille friskole i Sønderjylland.

Som barn lyttede jeg til Elvis Presley. Han er helt klart en vokal-helt for mig. Op igennem mit teenage liv blev jeg fanget af flere ting; Guns N’ Roses, Jeff Buckley, Tracy Chapman, Prince -og den største af dem, Michael Jackson.

Men ham som formåede at ændre hele mit syn på, hvad jeg égentlig ville er John Mayer. Hans måde at forene melodierne i guitaren med vokalen er helt sublim. For ikke at tale om guitarspillet alene ..og tekstuniverset. At være bluesguitarist med sans for den gode popsangs relevans; “Slow Dancing in a Burning Room” ændrede hele mit liv.

 

Hvordan har du det når du spiller din musik for andre?

Jeg føler mig super priviligeret. At få lov til at stå der; at nogen, gang på gang, giver sig tid til at dukke op og den opmærksomhed de tager med sig derind.

Den lille historie der er i, at have skrevet sangene for mig selv, til derefter at spille dem for et publikum. Det er både der de skal stå distancen rent musikalsk -men også fylde rummet ud og forhåbentligt betyde noget i det små.