Melodica Aarhus kunne fejre deres 5 år jubilæum i år. Traditionen tro har man håndplukket internationale artister til den lille festival i Aarhus og disse artister viser, med stolthed, deres evner frem.

Melodica 2014 - Fredag

Inuit Feet er et dansk/grønlandsk band med fokus på forsanger Kristian Mikkelsen. Genren kan variere, men ét er sikkert. Der er fokus på den poppede vokal fra forsangeren Kristian. Bandet tæller en trommeslager, bassist, guitarist, violinist samt den akustiske guitar hos Kristian Mikkelsen.

Som sagt kan genren variere. De første sange var poppede ballader som man kender fra Rasmus Nøhr, men settet blev vildere og vildere, hvor rocken tog mere over. Kristian er god til at blande de grønlandske og danske tekster, hvilket fungerer ret godt på scenen. Indimellem fornøjede Kristian sig ekstra meget på scenen og hoppede rundt i en glad rus.

Out Of The Woods er en duo bestående af Ditte Grube og Christian Dietrichsen. Christian er melodi-skaberen, mens Ditte er vokalisten, sangerinden. Det var et musisk samarbejde mellem den elektriske guitar og den akustiske guitar, som sammen med Dittes vokal fyldte Gyngens sal. Desværre havde Christian problemer med den elektriske guitar, hvilket desværre havde en direkte indvirkning på duoens performance. Men på trods af fejl og tekniske problemer, fik duoen skabt en fin og hyggelig atmosfære, dog aldrig tændt den glød der skulle varme lokalet omkring publikum. Både Ditte og Christian var meget rolige og snakkede lystigt med publikum, mens guitaren blev stemt.

Bandet der er samlet af flere bands imellem, The Town Of Dahl Rocks, blev til The Town Of Dahl, da Snævar Albertsson fra DAD Rocks ikke kunne komme.  Det resterende var et mash up mellem Town Of Saints fra Holland og Finland samt Jonas Dahl (Sonja Hald) fra Danmark.

Town Of Saints startede ud med at underholde publikum. Heri bestod det af den kvindelige violinist, Heta Salkolahti og Harmen Ridderbos på piano. Deres rolige indiefolk skabte en rolig atmosfære i den mørke sal på Backstage. Senere deltog Jonas Dahl i koncerten og spillede en sang, som ikke havde været spillet i over 4 år. Harmen tog sin guitar og stillede sig ud blandt publikum, mens han instruerede dem i at synge kor. Da han og Heta spillede videre, sang koret godt med efter Harmens instruktioner. Dette fungerede også ret godt og publikum var godt bevandret i denne slags happenings.

Melodica 2014 - Kjartan Bue

Kjartan Bue er en dansk-norsk songwriter med flere instrumenter igang, på én gang. På Gyngen gav han bl.a. koncert med mundharmonika og guitar, hvilket lød ganske godt. Til tider, når Kjartan virkelig skulle leve sig ind i sangene, lukkede han øjnene og sang som var han alene i lokalet. Selv at stampe i gulvet, blev til én af Kjartans træk når musikken skulle fylde Gyngens sal. Vokalen var ikke altid lige stærk, men den høje Kjartan gjorde alligevel et indtryk.

Snejegast kalder sig et aahusiansk folk/rock orkester med inspiration i sejlerlivet. Snejegast er et husorkester med masser af liv i. De startede stille ud med deres songwritermateriale som senere blev skiftet ud med deres uptempo numre, også på danske tekster. Forsanger Martin Møller både synger og spiller trompet, mens det resterende band tæller live-instrumenter som Harmonika, Banjo, Trommer, Hammond, Kontrabas og Bas.

Sangene og stemningen er ren sømands-liv med sprut i store mængder samt tilrøgede kabysser. Snejegast fik sat gang i Melodica og flere gæster var ude at danse, hvilket ikke ses så ofte på en songwriter festival.

Du kan finde flere billeder fra Fredagen på Melodica Festival 2014 (Flickr)