Fredag startede koncerterne på Egholm kl. 12.30. Vejret var fantastisk, før koncertstart og på øen begyndte folk så småt at kommer frem fra deres telte, mens få kom til med færgen.

Første band på scenen i Loungen, var Thomas Thaarup, og de nåede ikke at spille mange minutter før den første regnbyge rullede ind over Egholm. Trods det dårlige vejr, spillede Thomas Thaarup og hans band rigtig fedt, og holdt humøret højt. Humøret foran scenen var også højt – hos nogen højere end andre – men det bidrog alt sammen til den gode stemning i det dårlige vejr.

Thomas Thaarup spiller god gammeldags pop/rock med klare referencer til f.eks. Thomas Helmig og det fungerer rigtig godt, Thomas har en god vokal og bandet spiller fedt.

Alt i alt en rigtig god koncert, hvor Thomas Thaarup endda endte med at få et badedyr opkaldt efter sig – så bliver det næsten ikke større ved middagstid, på en lille ø i Limfjorden.

Efter Thomas Thaarup havde spillet regnen væk, indtog Nanna Blum scenen med sin guitar. Det kan ikke have været let at stå alene på scenen efter at ballet var åbnet med fuldt band. Nanna virkede dog også meget nervøs, men da hun først kom i gang var det rigtig godt. Nanna har en rigtig fin vokal, og modsat mange andre singer songwriters, så var der ikke så mange dikkedarer og historier mellem numrene, om det skyldtes Nannas nervøsitet, skal jeg lade være usagt, men det er i hvert fald et plus i min bog.

Et andet band der spillede denne dag var Captain Flowers. Tre gutter, med to forsangere/guitarister, bakket op af en tredje på bongotrommer/harmonika/bas.

Det var popmusik om historier fra dagligdagen, men ikke noget der imponerede undertegnede.

Man var ikke i tvivl om, hvor de gerne ville hen, men det var som om at ingen af de to forsangeren havde en vokal der var stærk nok til at ta’ sangene derhen.

Sidst på eftermiddagen rykkede koncerterne ind på den lidt større scene i Lunden. Her var Rooster første navn på listen. Koncerten blev dog udskudt noget tid, grundet kraftig regn og torden, men der var godt gang i den, da det endelig blev koncertstart.

Rooster er vendt tilbage til musikscenen efter 5 års pause, og udgiver senere på året en EP med deres nye surf-rock-inspirerede sange. Bandet spillede godt sammen, men desværre lød det i mine ører som én lang sang. Forsangeren lignede mest af alt en, som ikke rigtig havde lyst til at være der, og desværre var hans vokal ikke stærk nok til at gøre op for den manglende udstråling.

Jeg glæder mig dog til at høre sangene i en færdigproduceret udgave på den kommende EP.

Efter Rooster, overtog Spinning Wheels scenen. Forsanger Morten Deleuran startede med at gøre lidt grin af, at Egholm Festival er for upcoming bands, og at Spinning Wheels nu faktisk har eksisteret i 20 år så spørgsmålet er hvor længe de kan være upcoming –  og så var koncerten i gang.

Der var god energi, gode soloer og i det hele taget var der godt gang i Spinning Wheels, man er ikke i tvivl om at de fleste af disse gutter har spillet sammen i mange år, og dermed også har en fordel i forhold til mange af de nyere bands på programmet.

Der var lækker lyd, og gutterne spillede derudaf og alt i alt var det en rigtig god koncertoplevelse.

Den trofaste fanklub havde her, som ved mange af de andre bands, indtaget området lige foran scenen for at støtte op – det var i det hele taget rigtig fedt at så mange bands kommer ud og viser hvad de kan, og selvom det virker som om det primært er venner og familie til bandsene der dukker op, vil jeg stadig betegne Egholm Festival som et stort plus på musikfronten i Aalborg.