Ganger album Mørk 2020

Det danske band Ganger er bosat i København, men med enkelte rødder i det nordjyske. Gruppen udgav i november 2019 debutalbummet MØRK. Siden da har musikken høstet en del airplay på P6 Beat og P3 samt været “talk of the town” på alle kritikers læber. Bandet har i sinde at udgive en mørktropisk-trilogi, hvor debutpladen MØRK allerede er udkommet, pladen Tro udgives i slutningen af 2020 og den sidste PISK udgives i 2021.

Kan man lide Fribytterdrømme mixet med JaConfetti, så rammer Ganger lige ind i hjertet. De finurlige lyde, samples og det underfundige lydunivers komplimenterer skønsangen fra Mille Mejer Djernæs , Ninna Lundberg og vokalist på albummet MØRK, Kirsten Nyhus Janssen samt Andreas Campbell på trommer. Lyriker og sanger Thomas Bach Skaarup er også ophavsmanden bag Ganger og deler vokalsiden med de 3 kvindelige sangerinder på scenen.

De 3 singler Kometen, Olympisk og Bye Bye var i starten af 2019 de smagsprøver som skulle tease albummets komme, hvor Olympisk er den der har bidt sig mest fast. Sidstnævnte er også sangen med den finurlige tekst af historien “Min stedfar har stjålet et tv, Min stedfar har stjålet et tv, Jeg elsker det ” med Thomas på vokal og skønne indhop af kor. Til tider bryder samples mønstret og får tankerne hen af hip hop-tendenser med statements til at underbygge en pointe. Sangen Gud, Det Svinger har også en længere seance med Charles Bukowski´s digt The Shower.

Der er leget med stemningen og sproget, hvor der blandes engelsk og dansk i et elektronisk univers med plads til akustiske strengeintrumenter. Det kan på papiret lyde rodet, men er det ingenlunde. Alt synes at være skabt med en mening som i sin helhed virker ophøjet. En skøn udgivelse med potentiale til at ramme mere bredt. 

Ganger spiller bl.a på Musikkens Beat (Musikkens Hus)i Aalborg til april og SPOT Festival i Aarhus.


Faktaboks
Udgivelse: 21 nov. 2019
Pladeselskab: Yachtvej
Udgivet på streaming og vinyl