Guldregn på Gimle Sound-Tjek 2016

Gimle16: Fredagens guldregn over Gimle Sound-Tjek festival 2016

Den første ”egentlige” koncertdag, fredag på Gimle Sound-Tjek 2016, bød på alt fra kitschet 80er og rock til nærmest techno og hip hop-eskapader. Alle bands blev præsenteret på Gimle i Roskilde, hvor ”tanken” og kælderen blev taget i brug.

Æter

Det københavnske band Æter har med sine mange forskelligartede genre-indhug en spændende lyd som helt klart bliver ophøjet af forsangerens dybe røst. En blanding af folk / hillbilly og psykedelisk. Koncerten blev afholdt i kælderen under Gimle og startede ud med sangen Desert, som ulig de andre sange på setlisten, har en klarer vokal. Men der hvor det virkelig giver mening, er sange som Mexico og The Prince Of Rokoko (mener jeg?) hvor den dybe vokal bliver bindeledet i hele det musiske univers. Hvis man vil høre mere fra Æter, kan sangen The Ditch findes på diverse streamingtjenester.

Guldregn

Endnu et københavnsk band, Guldregn, kom til sin ret på den store scene på Gimle. Det er den kitschede del af 80erne møder en klar og spændende vokal i form af forsangerinden Andrea Aagaard. Andrea har huseret i det tidligere band Dig og Mig, og heldigvis lever ånden videre i Guldregn.  Selvom kor og sammenspil engang imellem stak ud, formåede Andrea og band at ramme den helt rette stemning med deres sange. Allerede nu kan du finde singlen Sydvest For Stenbroen på streaming. Førstesinglen Stadig Væk kan ligeledes findes, og denne aften blev det til et lækkert lyt på scenen. For at få en lille fornemmelse af Guldregn og hvilken periode musikken taler for, spillede bandet også deres version af Voxpop – Stjernekrig fra Voxpop storhedstid i 1980 – 1983. Der er et marked for Guldregn og jeg glæder mig til at følge deres vej op.

 


Mother Lewinsky

Mother Lewinsky er bestående af Marc Facchini, Søren Stensby og Michael Vitus og har det sidste års tid sparet på live-medlemmerne og ændret en smule i sound. På scenen denne aften var live-holdet 4 medlemmer. Lyden er stadig en form for psykedelisk popfolk, men med mindre strygearrangementer og mindre storladenhed. Der er dog stadig god plads til én violin. Set-uppet var kraftfuld og koncerten var uformel. Forsanger Marc snakkede og underholdte publikum, mens koncerten bød på flere sange fra bagkataloget.

Alpha Male

Københavnerne har overtaget scenen og med endnu et københavnsk band, Alpha Male, tyder musikmiljøet på at være ganske spirende. Alpha Male spiller svævende rock med gode musikalske egenskaber, dog med et lille minus på vokal. Den første del af koncerten var lidt usikker, hvor bandet lige skulle få fodfæste, men som koncerten skred frem kom der mere styr på både nerver og vokal. Sangen Silver gav et god idé på, hvor bandet er på vej hen.

YouYouYou

Denne koncert skulle vise sig at være en af de mere ”anderledes” koncerter denne aften. Med gode produktioner og fed lyd, var forhåbningen sat i vejret for mig. YouYouYou præsenterer elektronisk pop med masser af bas og beat, og en smule techno. Dog gik backbeat ned undervejs i koncerten, så forsanger Rasmus Poulsen fik god tid til at fortælle om kolonihavehuset med beder af radisser og grøntsager, før elektronikken var på plads igen.  Det er fantastisk hvor meget man kan padle og alligevel komme på ret køl igen. På trods, leverede YouYouYou en rigtig god koncert med ”små” tekniske fejl.

 


Fuld Effekt

Sidste band denne aften var hip hop gruppen, Fuld Effekt. Allerede nu har de et hit ude, Vandtæt, som leger med humor, funk og spændende melodi og rytme. Det er lige i hælene på Marvellous Mosell. På scenen er både DJ, guitarist og bassist, samt 3 gange vokal. Hvis nogen skulle afslutte Gimle Sound-Tjek første aften, så var gruppen her førstevalget. De formåer at starte en fest op og engagere publikum, hvor også det nye nummer Frost blev præsenteret. Drengene har stadig noget at stile efter, men de er ganske godt på vej som et godt liveband.

Husk du kan følge med på IG iaften her