Ukendt Kunstner, Grøn Koncert 2017 (Foto: Brian Virenfeldt)

GK17: Ghettoslang fra Brøndby Strand møder Forbandet Ungdom. Sivas & Ukendt Kunstner ★★★★☆☆

 

Sivas, Grøn Koncert 2017 (Foto: Brian Virenfeldt)

Sivas, Grøn Koncert 2017 (Foto: Brian Virenfeldt)

Sivas og Ukendt Kunstner brager derudaf med bas ad libitum og velkendte punchlines.

Rapper Siavash Torbati, bedre kendt som Sivas, var første lyt på scenen som prydede et kæmpe bagtæppe afbildet holdet bag Sivas og Ukendt Kunstner. Begge acts med en producer og en rapper hver. Sivas og producer Reza entrerede scenen først med hits som bangeren Ritualet over i Jaja fra albummet Familien Før Para fra 2016. Bassen dundrede foran scenen og ned i hovedet på de kolde og våde publikummer, som tog imod alt hvad der kunne få dem til at glemme at regnen har gennemblødt alt. Netop at glemme tid og sted, er hvad musikken kan hos Sivas som med drævende ghettoslang former nye ord i sit eget tempo.

Ukendt Kunstner, Grøn Koncert 2017 (Foto: Brian Virenfeldt)

Ukendt Kunstner, Grøn Koncert 2017 (Foto: Brian Virenfeldt)

Med teksten ”Verden er kold, vi har kun hinanden..” går Kun Hinanden i gang, mens regnen er blevet vildere og til stadighed, stædigere, inden  Hans Philip og producer Jens Ole McCoy overtager settet med sangen Lige nu med feat. af Sivas, fra albummet Den Anden Side som blev udgivet i 2016. At samarbejde på en scene og uden for scenen, er ikke ukendt for Sivas og Ukendt Kunstner, da de har lavet flere sange sammen og har udgivet plader på samme pladeselskab, Forbandet Ungdom.

En hurtig bemærkning om Aalborg og en aalborg-dreng, Lord Siva, bliver efterfulgt af sangen Fortæl Dem på scenen inden Fucking Nummer slow-blæser dråber vandret og efterlader et nostalgisk minde til debutalbummet Neonlys som kickstartede duoens karriere i 2013. Regnen siler stadig ned, så Hans Philip prøver at få publikum med ved at køre venstre, højre, midt sektioner op med hænderne og råb. Storhittet slår an og publikum opfanger at det er tid til Neonlys og synger med på omkvædet inden Overleve tager tempoet ned igen. En titel som passer meget godt til vejret.

Nu har koncerten også været i gang længe nok til at der skal proklameres en afslutning, men først Stein Bagger hvor Sivas kommer på scenen igen for at holde gang i punchline-omkvædet.

Hits var der nok af og stemningen fejlede ingenting, men desværre havde regnen taget toppen af klimaks på alt hvad Sivas og Ukendt foretog sig. Det var op af bakke, men heldigvis havde alle 4 masser af hestekræfter til at nå enden af bakken og stå på toppen til våde klapsalver fra publikum på årets Grøn Koncert i Aalborg (Nørresundby).