Godt og Skidt på Tinderbox (Foto: Peter Kirkegaard)

Godt og skidt på Tinderbox 2016

Godt og Skidt på Tinderbox (Foto: Peter Kirkegaard)

Godt og Skidt på Tinderbox (Foto: Peter Kirkegaard)

Mit første år på Tinderbox i Tusindårsskoven, Odense, er nu overstået og jeg sidder nu tilbage med meget trætte ben og ører. Der har været store oplevelser med fantastiske koncerter, mens andre koncerter ikke forløb som ventet. Herunder vil jeg prioritere godt og skidt fra festivalen udenom koncerterne, set ud fra mit synspunkt.

Hvad fungerede godt?

 • Udsolgt af Partout
  Det var kun festivalens andet år som storebror til festivalen i Aarhus, Northside, hvor mange ligheder kan drages. Specielt fordi det er de samme arrangørerer samt udformning af bar og område, er med de samme skilte og farver. Men at festivalen allerede på andet år kan få udsolgt af Partout-armbånd er ganske flot, men med navne som Jason Derulo, Rammstein, Suede og Volbeat skal det også være sådan.
 • Madboder hver 10 meter
  Det var ikke svært at æde sig mæt i usund mad, da der indenfor en radius af 10 meter altid var en eller anden form for mad. Det samme gælder ølboder, hvor man dog lige skulle gå lidt længere for at kunne finde noget at drikke.
 • Ingen kø ved indgangen/bar
  Indgangen fungerede fint med et ganske hurtigt flow. Det samme ved barerne, hvor flowet gik nogenlunde hurtigt.
 • Overnatning på Væddeløbsbanen
  En rigtigt godt tilbud med mulighed for camping i eget telt samt toilet- og badeforhold. Desuden mulighed for at købe vand/øl og mad i cafeteriet. Deres Morgenmadskompot kan anbefales.


Hvad fungerede skidt?

 • Overnatning på Væddeløbsbanen
  I 2016 var det første år, hvor festivalen tilbød overnatning, hvilke var en rigtig god idé. Specielt fordi alle hoteller var overbooket. Dog var der visse startvanskeligheder for overnatnings forløbet som blev til minus. Badene gik i stykker og manglende vand i vognene var op til flere gange at opleve, selvom man havde betalt 15 / 30 kr. for henholdsvis 1 dag / 3 dage for bad. Desuden var mit første besøg i ét af disse vogne en skoldhed oplevelse, da vandet var gloende hed at gå i bad i samt var vognene beskidte, hvilket man ikke ønsker efter et bad. Hele området var hegnet ind så ingen udefrakommende kunne gå ind i lejren, dog var der ikke helt styr på vagterne torsdag nat, så alle kunne egentlig bare vade ind. Gjorde det f.eks. selv uden at vise armbånd.
 • Skiltningen udenom pladsen samt til/fra teltlejren manglede
  Skiltningen omkring hele området var mildest talt ikke eksisterende. Der manglede skilte til at vise de overnattende publikummer på Væddeløbsbanen sikkert hjem i seng, dog havde festivalen sat et hav af skilte op som skulle fortælle ”vis hensyn til naboerne”. Måske det ville være en idé at tilføje vejen til/fra festivalen også?
 • Cykler over alt
  Vejene omkring indgangen var fyldt med cykler. Som i virkelig fyldt. Festivalen havde indrettet et område Cykelbox, som blev flittigt benyttet, dog var opbuddet af cykler overordentlig mere end hvad der kunne være i området.
  Vandposter manglede?
  Hele festivalen foregik med grader over 25 (ca. ) selvom vejret var meget ustadigt. Flere steder stod det på toiletvognene at vandet ikke måtte drikkes, men på festivalkortet fremgik flere steder vandposter. Kunne bare ikke finde dem.
  Svære publikumsforhold ved store koncerter
  Ved koncerter som Rammstein og Lukas Graham, var det meget svært for de bagerste publikummer at kunne følge med i koncerten uden at kigge på storskærmene. Specielt fordi lydtelt og opsætningen omkring spærrede for udsynet. En idé ville være at flytte lydtelt en smule mere bagud, så for-området kunne håndtere flere publikummer. Et luksus-problem for festivalen.