Green Lives – The Years

Drengene fra aarhusianske The Green Lives har udsendt et monsteralbum med hele 16 numre, som før i tiden var meget normalt, men med nutidens albums på op til 12 sange, er der nok at lytte til på pladen.

The Green Lives [Pressebillede]

The Green Lives [Pressebillede]

Vores ønske var at skabe et musikalsk verdensbillede, hvor alting ikke var gråt. Hvor man ikke sad og pillede sig i navlen og klynkede. Det synes vi er forkælet, når vi rent faktisk har fået lov til at gå levende rundt på den her jord, siger sangskriver og pianist Jens-Ulrik Kleemeyer.

Debutalbummet er blevet til i et udehus i en baghave mellem køkkenurter og staudebede og med kun 100 meter til vandet. Det er her deres øvelokale befinder sig og her de har brugt masser af tid til at forfine sangene. Bandet består af Mark Christiansen, Johannes Bech, Andreas Riis Mandrup, Kasper Frost og Jens-Ulrik Kleemeyer.

Der er lagt vægt på den gode melodi for at få lytteren til at føle sig godt tilpas, mens lytte seancen foregår. Sangene på albummet er finpudsede til at frembringe både glædelige og sørgmodige øjeblikke og virker ganske gennemtænkte. 

All The Love er en fin sang med både trommer, klaver og flot vokal. Den samstemmige vokal er en fryd at lytte til, mens det samme gælder sangen Out of Our Heads. Der lægges også stor vægt på det instrumentale arrangement hvor både blæseinstrumenter, violiner og klaver er med til at sætte stemningen. Faktisk virker pladen så gennemtænkt at den kræver flere gennemlytninger for at fange alle den små finesser.    

Sangen The Years var første single og første sang på pladen. Den er opbygget med 4 vers og ingen omkvæd. De 4 vers repræsenterer hver årstid Forår, Sommer, Efterår, Vinter. Den er bl.a. det første nummer de skrev.

Det er et opråb til at kigge på himlen i stedet for det, der ligger i rendestenen. Det er musik, man skal have det godt til og finde en ren ro til. Det er nogle af de samme energier, man også får, når man står foran et hav. Får man et fragment af den følelse, når vores musik kommer ud af højtalerne, er vi lykkedes, siger Jens-Ulrik Kleemeyer.