Konferenciers på årets Grøn Koncert er et par gamle kendinge, Jacob Haugaard og Simon TJ. (Foto: Brian Virenfeldt, GK15)
Konferenciers på årets Grøn Koncert er et par gamle kendinge, Jacob Haugaard og Simon TJ. (Foto: Brian Virenfeldt, GK15)

Grøn Koncert klinger i alles ører som noget bekendt på en stor græsplæne. Alle ved hvad det betyder,.. at sommeren er over os. Siden 1983 har navnet Grøn Koncert budt på musikalske oplevelser og siden er det vokset med bands, scener og ikke mindst, frivillige kræfter. En stor del af karavanen holdes oppe af frivillige kræfter fra forskellige foreninger, men mestendels af frivillige hos Muskelsvindfondens crew som står for ølboder, konsumboder, scener, hegn, lydanlæg, ølhaner, indgang, security m.m.

Herunder tager jeg et kig på årets musikprogram som byder på gamle kendinge og nye bekendtskaber i Grøn Koncert-sammenhænge. 

Musikprogrammet 2016

Nik & Jay

Drengene tog Danmark med storm tilbage i 2002, hvor albummet med samme navn, Nik & Jay udkom. Singlerne Hot, Ryst Din Røv og Elsker hende mere slog med ét duoens navn fast i det danske land. Siden er det blevet til 5 albums, hvor sidste udkom i 2013. Duoen har netop udgivet et par nye singler, så der bliver både nostalgiske øjeblikke samt nye toner på P4 scenen når karavanen ruller.

Suspekt

Rapgruppen fra Albertslund. Bai-D, Orgi-E og Rune Rask ved hvordan man fyrer op for en fest, hvilket de har bevist på sommerens festivaler. Vi kan forvente lak og læder, skumsprøjt og masser af whisky ud over scenekanten når Suspekt byder op med lækkerier fra deres debutplade Suspekt, i 1999, og de resterende 4 albums, hvor seneste V udkom i 2014.

D-A-D

Rockgruppen er pionerer indenfor Grøn Koncert, hvor deres debut var helt tilbage fra 1995. Siden har de været en del af karavanen løbende og endnu engang headliner de Danmarks hyggeligste havefest. Deres debutalbum fra 1986, Call Of The Wind, gav ikke meget genlyd. Det var først i 1989 med albummet No Fuel Left for the Pilgrims og sangen Sleeping My Day Away at gennembruddet kom, som sidenhen affødte albums som Riskin’ It All og Everything Glows. Faktisk er det blevet til hele 11 albums siden deres opstart i 1982, hvilket også kan mærkes når publikum i alle aldre går amok til DK´s bedste rockband på Grøn Koncert.

Mads Langer

Mads har været aktiv med sit projekt siden 2005, hvor første album Attention Please udkom i 2006. Siden er det blevet til 5 albums, hvor seneste Reckless Twin udkom i 2016. Med hits som Fact-Fiction, Sattelites og cover-versionen af You’re Not Alone samt de nye singler 3AM og Tunnelvision er Mads Langer stadig et navn der kan underholde og derfor er han at finde på årets Grøn Koncert.

 Shaka Loveless feat. Rasmus Walter

Shaka Loveless debuterede i 2012 med albummet med samme navn. Hits som Tomgang, Ikke Mere Tid og Dans Din Idiot slog han sit navn fast som siden har givet danskerne albums som Det Vi ku´ Miste og nyeste Til Vi Ligger. Med sig på scenen har Shaka taget Rasmus Walter. Begge har stået på samme scene før og derfor var det en selvfølge at netop disse 2 artister skulle dele scene igen. Rasmus Walter kendes bl.a. fra sangene Endeløst og Dybt Vand.

Stine Bramsen feat. Nabiha

Stine har tidligere været plakaten til Grøn Koncert i eget navn, mens også med daværende Alphabeat. Hendes solokarriere er gået strålende hvor singler som Prototypical, Karma Town og den nye Cavalry sikkert er at høre på scenen under årets koncerter. Stine har kun ét album på samvittigheden Fiftyseven, som til gengæld blev udgivet sidste år. Nabiha gæster scenen sammen med Stine hvor deres kvindelige styrker forenes til ren power på scenen. Nabiha har udgivet singler som Never Played The Bass og Mind The Gap.

De Eneste To feat. Love Shop

Et match jeg ikke havde forventet at se. Men overraskelser er altid sjove at se. (For det meste) De Eneste To, Simon Kvamm og Peter Sommer, udgav deres selvbetitlede album i 2010 og fire år efter Dobbeltliv, hvor sange som Morten, Jeg har ikke lyst til at dø og Skrig det til træerne nok skal få gang i hyggestemningen hos det grønne publikum. Med sig på scenen gæster Love Shop, Jens Unmack, som siden 1990 har udgivet musik med skiftende medlemmer. Love Shop er bl.a. kendt for sange som En Nat Bliver Det Sommer, Love Goes On Forever og ikke mindst, Copenhagen Dreaming.

Lågsus feat. Gilli, CityBois og Emil Stabil

Radioprogrammet Lågsus der har revet sig løs fra P3 og blevet et selvstændigt act med Pelle Peter Jensen & Nicholas Kawamura i front byder endnu engang ind til en eftermiddagsfest når de åbner Grøn Koncert. Denne gang har de budt Gilli på scenen. Gilli er bl.a. kendt for sange som Orale og C’est la vie (feat. MellemFingaMuzik). Citybois udspringer fra X-factor og har skabt sin egen boble af fans hvor succesen stadig hænger ved. Emil Stabil er, li´som Gilli, en del af undergrundens rapmiljø men har slået sit navn fast med singler som Er Det En Fugl og Allerede Is, hvor førnævnte sange 100% er at opleve når Emil gæster scenen under Lågsus-showet.

Konferencier

Grøn Koncert består af 2 scener, P3-scenen og P4-scenen. På P3-scenen er det værterne Sara Bro og Signe Vadgaard som holder gang i publikum, mens Jacob Haugaard og Simon TJ styrer slagets gang på P4-scenen. 

Læs meget mere på www.gronkoncert.dk

Kunstnere anno 2016 og facts.

Årets Line-up bærer meget præg af den veletablerede musiske masse vi har i dagens Danmark, hvor D-A-D må siges at være toppen udover nye kræfter fra bl.a. Lukas Graham, som var på plakaten sidste år. D-A-D debuterede på Grøn Koncert i 1995 hvor også Thomas Helmig og Lis Sørensen var aktive. Faktisk er det i år rockbandets 7. optræden på denne store scene.

Nik & Jay debuterede i 2004 på Grøn Koncert og vil i år også nå status som 7. gang de optræder til Danmarks hyggeligste havefest.

Suspekt debuterede på Grøn Koncert i 2008 og i år vil det være deres 4. gang på Grøn Koncert.  

Mads Langer optrådte første gang på Grøn Koncert i 2013 og vil i år have sin 3. optræden, mens Shaka Loveless rammer sin 3. optræden og De Eneste To kan fejre deres anden optræden efter deres debut i 2011.

Lågsus er en ny håndsrækning for at ramme det unge segment, hvor Gilli, Citybois og Emil Stabil følger med i pakken. Det er Lågsus 3. år i træk på P3 scenen.

Stine Bramsen debuterede i 2014 og står nu igen på scenen i år for anden gang.

Love Shop, Nabiha og Rasmus Walter har til gengæld aldrig stået på en Grøn scene.