Sonja Hald på Nibe festival 2015

Sonja Hald på Nibe festival 2015

Når Nibe Festival for 31. gang indtager Skalskoven i Nibe, bliver det med bands som i en ung karriere havde drømmene og håbet foran sig. Drømmene gik heldigvis i opfyldelse for flere af festivalens bands som jeg tager et hurtig kig på herunder.

DM i Rock

En hurtigt gennemgang af årets musikprogram viser et stort navn som Dizzy Mizz Lizzy der i 1993 vandt deres første store musikonkurrence til DM i Rock. DM i Rock havde bl.a. Rasmus Nøhr som daglig leder indtil 1996 og skiftede navn til Livecontest DK i 2002. Musikkonkurrencen er nu fusioneret med P3´s Karrierekanonen.

Karrierekanonen

Karrierekanonen på P3 kan også bryste sig af at finde mange talenter som skulle vise sig at kunne pryde et festivalrogram som bl.a. Nibe Festival.  Duoen i Djämes Braun blev én af de 3 i vindere i 2012, hvor det fremadstormende band The Minds of 99 vandt året efter i 2013. Som et klart hattrick på årets festival er det forunderlige band Sonja Hald også på plakaten som blev én af 3 vindere i 2014.

Som bonusinfo blev Magtens Korridorer udvalgt i 2005, mens Barbara Moleko deltog i Karrierekanonen i 2010 dog uden en finaleplads.

Band Battle

Det mere lokale islæt på festivalen er de to aalborg-bands Caved Crow og Long Line Down. I 2014 vandt folkbandet Caved Crow titlen Årets Nordjyske Navn 2014 til spillestedet Skråens Band Battle som duoen Long Line Down gjorde efter og vandt Årets Nordjyske Navn 2015. Begge bands er at finde på Nibe Festivals program i Reservatet.

 Du kan se hele musikprogrammet lige her

Husk du kan følge med på instagram når jeg besøger festivalen d. 1-4 juli 2015