Holtsø Witrock - Glemte Nætter

Holtsø Wittrock – Glemte Nætter

Holtsø Witrock - Glemte NætterDet danske makkerpar Jes Holtsø og Morten Wittrock har begået en perle af et dansk bluesrockalbum, som udkommer d. 13 april 2015. Albummet, af Holtsø Wittrock, hedder ”Glemte Nætter” og er definitionen af et levet liv med stemning og sjæl.

Sangskriveren bag albummet hedder Marcus Winther-John, som sammen med Morten Wittrock har sat ord til Jes Holtsø´s hæse bluesvokal. Derudover er albummet mixet hos Flemming Rasmussen (Metallica) i Sweet Silence Studios.

Det er svært at vælge nogle få eksempler ud fra dette danske bluesrock album, da hele paletten byder på lækkert vokalarbejde, fed lyrik og god stemning. Sange som Det´ Er Dyrt At Være Fattig, Glemte Nætter og Hvis Det Var Op Til Mig er gode eksempler på hvad hele pladen kan præstere. Det er bluesrock med sjæl og charme, hvinende guitarer, små solo´er, en bundsolid bas og en rocket crooner-vokal på dansk.

Jes Holtsø har levet livet på kanten, efter at have været hele danmarks tv-darling i Olsen Banden. Et liv der uden tvivl kan høres i både vokal og stemning. Det er fedt at høre musik med indhold bag. Musik med mening.

Bourbon Street er, på trods af titlen, lige så dansksproget som resten af albummet. Afdæmpet, røgfyldt og stemningsfyldt. Den fylder rummet med toner helt ud i afkrogene. Den lullende bas er en fryd at følge. Bassisten Mikkel Risum gør et godt stykke arbejde i Bourbon Street og på hele pladen.

Der er ellers nok instrumenter på albummet ”Glemte Nætter”, som udover guitar, bas og trommer også præsenterer orgel, mundharpe og keys. Albummet er dog intet uden den hæse vokal af Jes Holtsø. Han er pt. definitionen af rock´n´roll, som Peter Belli tidligere har været første prioritet på. Rock´n´roll og mere end det.

Pladen ”Glemte Nætter” slutter med en ballade af den gode slags. Når Du Gør Det Der afslutter et fantastisk album der klart skriver sig ind i den danske rockhistorie som et album med liv, stemning og sjæl. Det er musik fra et levet liv på godt og ondt, nedskrevet i toner og ord.