Den karakteristisk dybe vokal har masser af karakter, og bærer fint pladen hjem, selvom der mangler lidt for helt at fange og fastholde i længden.

IAMJJs tredje album er landet, og det er første gang vi får en udgivelse i fuld længde fra ham siden 2019.

Bag IAMJJ står Jakob Stenfatt Jensen, der selv siger at han er inspireret af Nick Cave og Leonard Cohen, og det skinner igennem på både tidligere udgivelser og dette album.

Albummet er længselsfuldt og inderligt til tider, og der er plads til både små kærlighedserklæringer og de mere dystre budskaber – både til hovedpersonen og til IAMJJ selv.

Tekstuniverset beskæftiger sig mest med afarter af kærlighed, og man får både tankerne om det første møde mellem to mennesker at føle på “Fluffy White Cloud”, og fornemmelsen et par år efter et forhold er gået i stykker på “Your parents house”. Der er inderlige tidspunkter, hvor kærligheden eller mangelen på den kan fornemmes på egen krop. Desværre er der også lidt intetsigende, floskelfyldte passager, som når han synger “Life goes up and down, world spins round and round” på albummets afslutningsnummer “Long hard climb”. Ærgeligt, for det meste af det er bevægende og velskrevet.

Lydsiden af albummet er oftest simpel og blid i udtrykket, hvor guitar er det drivende men uden at fylde for meget. Det giver god plads til IAMJJs fænomenale vokal, hvilket den også fortjener. Der er dog stadig plads til produktioner, der får lov til at fylde lidt mere – og også et surprise bossa-nova-stykke, der er en sjov lille overraskelse. Der er sjældent der sker så meget, at lydsiden stjæler fokus fra sangskrivningen. Det er en svær kunst at begrænse sig på den måde, men IAMJJ slipper fint afsted med det, uden dog at være banebrydende.

Selvom det er på de stille sange IAMJJ er bedst, kan det hele dog godt blive lidt for trægt til min smag, og enkelte gange mistede albummet min opmærksomhed. På trods af dette er der stadig gode grunde til at høre det igennem.

Albummet fortjener opmærksomhed, og skal ikke høres i køkkenet – så ender det,der gør albummet værd at høre, nemlig nemt med at drukne i støj fra gryder og emhætte.

Faktaboks
Udgivelse: 9 september 2022
Pladeselskab: Mermaid Records
Udgives på streaming