In memoirs - Hope, Fear & Fashion

Da debutalbummet Love, Dreams and Sunsets udkom i 2017 var jeg ret vild med lydbilledet som mindede mig om 90’ernes storhedstid med pastelfarvernes indtog på tøjmoden og kultserien Beverly Hills 90210 i TV.

Inspirationerne fra den tid var til at få øje på i debutalbummets glade lydbillede. Manden bag In Memoirs, Morten Fillipsen, fandt plads i både image, albumcover og musikvideoerne til at udtrykke følelsen fra dengang.

På det nye album Hope, Fear & Fashion hører man et tema i et dybere lag i følelsesregisteret end foregående albumudgivelse . Coveret har fået en mørkere glød og naturligt look, mens billederne viser en ganske betænksom sanger og sangskriver i front.

Even I Like to Lie har en helt særlig vibe over sig. Fuglefløjt i baggrunden, effekten på vokalen og det rå og naturlige guitarspil får hele albummets image til at falde i hak. Det var på den her folkede-måde jeg først troede hele albummet ville udspille sig, men der leges alligevel med store dele af spektret i musikkens verden. Lige fra de pauselignende mellemliggere på Drawing Upon Nature og Whales in the Basement uden vokal til sprudlende synthpop med blæsere på You Can´t Hold Back My Heart over i den lettere dystre In The Dark.

Pladens allersidste åndedrag er også én af de mere betagende. Silly Little Soldier har et omfavnende synth-tæppe med vokal af Morten Fillipsen, percussion og stemningsbaseret klaver til at tydeliggøre patos i sangen.

Silly Little Soldier er en nydelig afslutning på en plade der har vist en anden side af Morten Fillipsen. (og dog). På forrige album fik vi en farverig og meget glad version. Her kommer den mere betænksomme side af en musiker og sanger som har haft tid til at sætte sig ned og få sat ord og lyd på følelserne efter at have fået konstateret kronisk høretab og tinnitus. Noget der ville være en musikers værste frygt og dog en realitet for denne musiker.

Pladen er et gennemarbejdet musikalsk lydbillede fra en musiker som har taget modgangen i egen hånd og gjort det til en en del af livet. Med skønne sange og enkelte peaks er albummet endnu en perle fra den danske sanger Morten Fillipsen.

Faktaboks
Udgivelse: 15 maj 2020
Pladeselskab: Celebration Records
Udgivet på streaming og Vinyl

Herunder kan du se musikvideoen til én af albummets optempo-numre