ITVIVL - Ophav LP

ITVIVL - Ophav LP

Den danske duo ITVIVL har udgivet LP´en og albummet, Ophav, i maj 2015. Duoen består af musiker Mads Wæhrens og digteren Bjørn Friis Thomsen. I 2012 udgav de sammen albummet Situationer, hvor Gaffa bl.a. var hurtigt til at taget et interview med makkerparet.

Albummet Ophav er udgivet med tekst/digte af Bjørn Friss og vokal/musik af Mads Wæhrens, hvor også Bjørn bidrager med oplæsning i værket Sin Egen Virkelighed. Stop.

Musikken og fortællingen starter i sangen Din Mund. En poppet jazz-sang i stil med en charmerende Thomas Helmig. Nydelig, rytmisk og en smule avantgarde i den fine form, hvor trompeten får masser af plads og fylde. Herefter over i en sløv stemmeføring som den distræte Røde Mor-sanger Troels Trier, dog stadig med en snert af Helmig. Bassen af Oliver Hoiness er legende og rytmisk, mens der præsenteres en længere vokalløs sekvens i slutningen af sangen.

Der leges med mange forskellige udtryk på denne udgivelse hvor Noget Som Helst stikker ud med et lækkert omkvæd og en dejlig fortælling eller Lad Os Fælde Tågen´s stille udtryk og udsyn mod verdenen.

Den kunstneriske talk-over-rap oplæsning findes også på sangen Sin Egen Virkelighed. Stop. Beatet er flydende, mens både Mads Wæhrens og Bjørn Friis bidrager med vokal på hver sin måde.

Albummet Ophav er en kunstnerisk fortælling i et univers af ord og billeder, fortællinger og tanker. 
Teksten er ikke skrevet til musikken, men musikken er skrevet til teksten. Teksten er det bærende element i at forstå Ophav. Teksten er Ophavet.