Jacobløberhjemmefra: SPOT15, SCC Minor

Jacobløberhjemmefra SPOT15 [Foto: Alexander Brunebjerg]
Jacobløberhjemmefra SPOT15 [Foto: Alexander Brunebjerg]
Jacobløberhjemmefra SPOT15, SCC Minor [Foto: Alexander Brunebjerg]

Den danske sanger Jacob Keinicke, fra Jacobløberhjemmefra, hittede for alvor med singlen ”Kom Nu” på diverse medier og radioer som P3 og P6. Siden er singlerne ”Dreng” og ”Spejlkugle” udkommet fra den odenseanske Jacob Keinicke, som tidligere har haft fingrene solidt plantet i hip hop, men med et tvist nu præsenterer dansksproget pop.

Denne aften i SCC Minor, forhallen til SCC Major, fyldte publikum nogenlunde og oversteg Jacob´s egne forhåbninger, fik man afvide fra scenen. En hurtig intro og Jacobløberhjemmefra startede sin debut på SPOT Festival. Sange som ”God Dreng” blev fremført af en lettere nervøs forsanger og ikke mindst forpustet efter et par sange. Herefter fulgte hits som ”Kig Forbi” og ”Kom Nu” der med sine catchy omkvæd og poppede univers, fanger publikum, på trods af den noget anderledes venue med en betonpille midt foran scenen.  Bunden var iørefaldende og var med til at bundfælle det glade popunivers som udsprang fra Jacob´s mund.

Dog var der flere ting som udgjorde det svært at blive 100% fanget, ikke mindst pga. den nervøse tilgang på scenen, men også den lettere uprøvet fremtoning, som heldigvis kommer med flere koncerter. Korsektionerne fungerede godt og gjorde koncerten endnu mere spændende, mens seneste single ”Spejlkugle” fik luft under vingerne. Sangen blev til da Jacob selv prøvede at begive sig ud på et dansegulv, men fejlede så groft, at en ven måtte komme til undsætning.

Sangen der startede med abeskrig, ”Ferie Forevigt”, handler om at være bange for at dø. Denne dansk/engelske sang var anden sidste sang, inden Jacob afsluttede koncerten, som herved kunne fremstå som acceptabel, men ikke fængende. Sidste nummer ”Mobiltelefon” (mener jeg den hed) fastslog Jacobløberhjemmefra som en spændende artist med god dansk lyrik og spændende tekster, ingen tvivl om at bandet skulle præsenteres på SPOT, men overraskelsen udeblev desværre.