JF17: Chief 1 krænger sjælen ud i nyt popprojekt på Jelling Festival ★★★★☆☆

Chief 1, med det borgerlige navn Lars Pedersen, har været producer og samarbejdet med kunstnere som Blå Øjne, Basim, Nik & Jay, L.I.G.A m.fl.

Musikproducer og DJ er han stadig, men efter at have “genstartet” sit liv springer han nu ud som soloartist. Dog er han ikke helt ny på scenen, da han bl.a. tilbage i 1987 startede den danske hip hop-gruppe Rockers By Choice. Denne gang er det blød pop som kommer fra Lars’ mund og det skulle Jelling nu opleve på Alfreds Scene.

Første sang hedder Glas & Porcelæn fra albummet Slip. Introen er enkel med Lars på vokal og minimal instrumentering indtil opbygningen rammer tempo og Lars bliver akkompagneret af det store backing-band bag ham. Direkte over i sangen Helena som med et storladent omkvæd viser potentiale i Chief 1’s poppede univers med melodisk kor og stemning. Solen skinner udenfor teltet og efterlader en lun temperatur under teltdugen, hvilket Lars lader bemærke til introen af sangen Pletfri Solskin som handler om at tage chancen og turde starte forfra.

Fra sangen Konger med flot kor og fællessang med publikum inden Engel (1989) bragte minderne frem fra de gamle Rockers By Choice dage. Endnu engang blev publikum inddraget med succes og bandet spillede flot og sammenspillet, hvilket gjorde nostalgi-trippet endnu bedre. Til sidst, under bandpræsentationen, kunne man nyde Signe på Keys til introen af sidste sang Sommernætter. En sang som burde være afsættet til en drømmerejse i Chief 1’s nystartede musikerkarriere.

At starte på en frisk og tage chancen, velvidende hvad risikoen kan være, er stort af Lars og man kan mærke det er en befrielse for ham. Så held og lykke med projektet, live rammer din entusiasme bedre og bredere end indspillet materiale. Så jeg vil anbefale andre at give Chief 1 et lyt ved lejlighed og lade alle tanker, meninger og forventninger blive hjemme for at danne sit eget indtryk.