Pelican Beach vand Quasar 2017 på Jelling Festival

JF17: Quasar vinder blev fundet på Jelling Festival i et stærkt finalefelt

Igennem 4 runder har omkring 60 bands deltaget i konkurrencen Quasar 2017, hvor finalen blev præsenteret på Jelling Festival. Her var 6 bands klar til at yde deres bedste i finalen Onsdag d. 24 maj på Ny Scene. En formindsket udgave af Teltscenen, hvor den friske aftenbrise blæste fornøjet ind under teltdugen.

På scenen mødte man første band, ved navn Submarino. Et velkendt ansigt, bag trommerne, viste sig i form af Jens Michael som bl.a. også slår gryder for Jokeren. Bandet spiller en blanding af funk-soulrock med bas, guitar og trommer. Det er lige ud af landevejen, næsten tenderende til det kedelige, men alligevel ganske højt niveau. Forsangeren er mere hæs mellem sangene end i selve sangene.

Efter et sceneskifte på omkring 10 min sprang 6 mand på scenen, ledt af Anders Hansen i front aka Facaden. Det er dansk hip hop med masser af potentiale og punchlines, hvor bl.a. I Min Boble og Begærlig tog sin march fra scenen. Der var fart på, energi og fed stemning. En potentiel vinder af Quasar 2017, efter min mening.

Imellem hvert skifte, viste sig små lydproblemer som enten indikerede defekte instrumenter eller beskadiget kabler. I hvert fald var flere knasende høje lyde en tilbagevende oplevelse.

Lige efter Facaden, åbnede sig en lydmur som selv Trump ville være misundelig på. Det var bandet Pelican Beach, som med synth, vokal og guitar, bragede derudaf. Deres seneste single, Why Am I, tog godt fat i publikum på årets Jelling Festival og var meget tæt på at være årets act til Quasar 2017. Ihvertfald kandiderer bandet til at overtage tronen i 2017′ efter den optræden. Det var stemningsfyldt, god vokal, synth og guitarer lige ud over et dansende publikum. Desuden fantastisk guitarsolo i sidste nummer og dog enkelte steder blev instrument-sammenføringen næsten for meget, tenderende til alt for højt.

Fra dansevenlige sommer vibes til indadvendte grunge toner i form af Hollow Birds. Deres skramlende, noise-grunge rock skubbede til genren i Quasar 2017 og efterlod publikum med trang til mere. Den massive lyd var klart ud over scenekanten.

Viva La Wolfe stormede scenen med deres rock a la oldtimes. Udseendet skreg af hat og briller a la 70’erne med blomstrede skjorte. Vokalen var spot on, performance sad lige i skabet og forsangeren var en formidabel performer på scenen med spring og fagter i takt med musikken.

Sidste band på scenen skulle blive det danske rockorkester De Frigjorte. Sangene Fuck Det Pis De Viser På Tv og Intet At Vinde bragede fra scenen og viste en fremadstormende forsanger, som umiddelbart ser meget op til D.A.Ds forsanger Jesper Binzer. Det var partyrock med masser af stemning, flyvende guitarer og fællessang med et publikum som kendte sangene i forvejen.

Der gik omtrent 15 min, indtil vinderen blev annonceret efter afstemning blandt dommerpanelet. Pelican Beach kunne velfortjent løfte trofæet som vinder af Quasar 2017. I et så stærkt felt, er det kun et stort skulderklap at kunne sejre.