JF17: She´s a Sailor gav velfortjent pusterum på en travl festival ★★★★☆☆

Bandet She´s A Sailor har jeg tidligere stiftet bekendtskab med, da de spillede support for det irske folkeband Coast på Skråen i Aalborg. På Jelling blev de præsenteret som bandet med skæg, hvilket referer til frontmændene Jesper Vindberg og Thomas Albrechtsen. Bandet er, med egne ord, ikke i fast forhold .. til et pladeselskab.

Deres pop-inspireret folkemusik gav genlyd på sidste dagen af Jelling Festival med sange som Back From The Sky, fra ep´en af samme navn, til en sang som passede perfekt til vejret Lovely Day som er nyeste single fra bandet. Her præsenteres også HC på trompet, som er med til at puste lidt mere liv i et ellers godt kørende setup.

Til hver sang hører også en lille historie, hvor sangen Rain and Circus handler om en cirkusartist i Polen som rejser rundt og underholder, har en speciel coversang også sin historie om bandets to frontmænd. Det er nemlig sangen God Only Knows, skrevet af Brian Wilson til The Beach Boys, som fremføres som en duo.

Med sange som What´s it About, den skønne Beautiful som også gav anledning til fællessang og afslutningsnummeret When The Failures Cry havde bandet fra Aarhus/København spillet over en times nydelig folkemusik på en festival der lakkede mod enden. Publikum havde brug for en afslapper og det fik de i bandet She´s a Sailor som leverede en ganske tiltrængt pusterum. Det får de 4 flotte stjerner for.