JF17: Sort Fugle gjorde sit indtog i Jelling og landede sikkert ★★★★★☆

Duo-projektet Sorte Fugle, med Dennis Bengtson og Flemming Walther-Andersen i spidsen, gav koncert på sidste dagen på Jelling Festival. På scenen, foruden vokal og guitar, havde de liveband bestående af keys, trommer og bas. Genren kan kategoriseres som syrefolk med rocktendenser i et dansk tekstunivers.

Lige fra start var der smæk på drengene hvor Alting Er, fra debutalbummet Sorte Fugle, startede en overbevisende koncert med de to frontvokaler som den bærende kraft. De samstemmige vokaler fra Dennis og Flemming var nærmest tranceskabende samt de glimrende vokalskifte fra begge frontmænd hver for sig. Koncerten bød på sange som Sorte Fugle, Der er Så Meget og Kontrol som alle bygger melodiske vokaler ind i et gammelt syrerock-univers.

Sådan fortsætter det. Rytmeguitaren rykker i baggrunden, mens trommer ligger beatet og keys/effect tilføjer flere lag igennem sange som de politiske Det Lykkelige Folkefærd og Kontrolleret i Forfald. Sidstnævnte er en sætning, som er blevet brugt om Storstrømsbroens tilstand og det er der nu blevet en sang ud af til ære for Jelling festivals lyttende publikum.

Sidste sang denne lørdag d. 27 maj, er sangen Et Nul. En sang der skulle vise sig at slå et lille skår i en ellers ret så vellykket koncert, da keys (ingen navne nævnt) laver et højlydt fuck-up under en solo. Men det er slet ikke nok til at slå vingerne af nogle ellers højtflyvende fugle som gjorde et flot stykke arbejde og landede til 5 ud af 6 stjerner. Op på vingerne igen.