Superscum kæmpede og sejrede på en varm sommerdag i Jelling

JF17: Superscum sejrede til sidst, efter en hård kamp på Jelling Festival ★★★★☆☆

Superscum kæmpede og sejrede på en varm sommerdag i JellingSuperscum lyder måske ikke velkendt i større kredse, men i Nordjylland er de synonym med langt skæg, sort tøj, tatoveringer og vild countryrock hvor følelserne godt kan sidde uden på tøjet. Kærlighedsrockerne fra Nordjylland, ville være en passende sætning til de elskelige fyre.

Sidst Superscum gæstede Jelling var i 2015 så de er ikke helt ukendte på egnen, men fremmødet viste desværre noget helt andet. Faktisk gik starten af koncerten så træg at jeg aldrig troede drengene ville komme op i gear. Min favoritsang James Dean Days havde en underlig vibe, som når noget man har gået og ventet på i meget lang tid, aldrig bliver til noget. Der var pinagtig stille blandt publikum under Where The River Ends over Cursed, hvor forsanger Claus Flindt desuden holdt en længere og dyb tale for hjemvendte soldater, som ham selv.

Det så ud til at blive en lang og hård koncert at overvære som publikum, men pludselig skete der noget omkring I Know og Rid The Notion. Stemningen blev løftet, flere publikummer var trådt frem og deltog i koncerten, drengene på scenen fik hævet niveauet og endelig så det ud til at blive en koncert med det velkendte Supercum-potentiale man havde set så mange gange før. Go Cowboy, Drop The Gun og Sunny Sunday fløj fra scenen og ned til det glade publikum som kvitterede med klapsalver og tilråb. Bandet, bestående af forsanger Claus Flindt, guitarist Morten Højer, trommeslager Brian Rasmussen, guitaristen Søren Hoff og bassisten Mads Weigelt, genfandt endelig sin gnist og spillede røven ud af bukserne. Nosserne blev samlet op fra det kolde scenegulv, så at sige. Heldigvis.

Koncerten sluttede med Uncle of Sin og Devil In Me og bandet kunne forlade scenen som sejrsherrer. Det havde holdt hårdt, men med en flot slutspurt fik Superscum vist hvorfor de var booket til årets Jelling. Stjernerne ligger mellem 3 og 4, men med gejsten til slut i koncerten bliver det 4 stjerner for kampen og sejren.