Jonas Schou - Hverdagsmennesket, sortseeren og drømmeren
Jonas Schou - Hverdagsmennesket, sortseeren og drømmeren
Jonas Schou (Foto: Rebel Tone)

Den aalborgensiske songwriter og lyriksmed, Jonas Schou, udgav for nyligt albummet Hverdagsmennesket, sortseeren og drømmeren. Albummet er produceret af Lars Skjærbæk (Inside The Whale/Boat Man Love) samt indspillet og mixet i Sejling Studio af Thomas Alstrup.

Udgivelsen indeholder 12 danske sange med stor melodisk skabertrang og nemme fællessang´ tekster. Jonas skriver tekster som er nemme at blive en del af. Hurtigt fanger man rytmen og synger med på omkvædet, om det skulle være uptempo nummeret Små Katastrofer Og Mindre Mirakler eller den stille Kærlighed Som Krig.

Ikke Desto Mindre Eller Mere er første sang på pladen, hvor songwriteren Jonas Schou går i band-mode. Introen er dejlig lækker med stille klaver, mens den elektriske guitar toner frem. Desuden et lille Carpark North twist til slut i sangen med lidt electro-synth mens alt fader ud.

Pladen har Jonas Schou på vokal, mens Simon Bang håndterer trommerne. På bas er Kenneth Hove, Mikkel Haggren, Lars Skjærbæk, Anders Duus og Thomas Hyldig på elektrisk guitar samt Palle Hjort på klaver og orgel. Alle tekster på debutalbummet er skrevet af Jonas Schou.

Sangen med den hårde punchline ”Lev stærkt og dø ung..”, S.O.S, brænder sig fast i erindringen. Introen fanger endnu engang som alle de foregående introer, mens omkvædet er bygget omkring en flot melodisk skabelon.  Albummet fra Jonas Schou er meget melodisk anlagt lige fra den nydelige Stilhed Uden Storm til Små Katastrofer Og Mindre Mirakler. Der er fundet en rigtig god overgang fra den stille songwriter Jonas Schou til bandet Jonas Schou på pladen Hverdagsmennesket, sortseeren og drømmeren.

Herunder kan du lytte til Ikke Desto Mindre Eller Mere af Jonas Schou