Kajsa Vala - Kajsa Vala 2017
Kajsa Vala - Kajsa Vala 2017
Kajsa Vala – Kajsa Vala 2017

Den dansk/islandske sangerinde Kajsa Vala udgav for et stykke tid siden albummet med samme navn, Kajsa Vala, hvor vinyl-udgaven har et ekstra bonustrack. En blanding af rock, pop og country findes i et stille univers hvor følelserne er det store trækplaster. Sangerinden har selv skrevet alle teksterne med enkelte co-writere i samarbejde.

At rocken møder country, er at finde allerede fra start på sangen Makes The World Go ’Round hvor country-vokalen akkompagneres af en rock-inspireret country-guitar. Vokalen føres af Kajsa og holdes i fin tråd med resten af temaet. Lidt mere poppet er det på Trail Of Hearts hvor lytteren også stifter kendskab med et nydeligt kor og synth. Desuden finder man singlen St. Cecilia som enhver følsom selvudnævnt sanger også kan synge med på, efter det første omkvæd, dog uden at formindske den dejlige charme sangen indeholder. Bonustracket hedder Twilight, er en live studio session og er optaget i Aabyroad Studio. Den har sin berettigelse at være i tråd med pladens andre sange, dog med essensen af at være en live indspillet sang med vokal, kor, guitar og ikke meget mere. Her klarer Kajsa Vala sig fortrinligt vokalmæssigt og formår at skabe sit eget rum med plads til nydelse,.  

Igennem pladens sange, og mellem hver sang, skifter genren en smule fra den countrybaserede vinkel til poppens store ambitioner over i den melodiske rock og med den røde tråd at Kajsa lægger en vidunderlig vokal på toppen. Men selvom ambitionerne er store og den personlige vinkel er i tråd med Kajsa´s musiske liv, så er pladen kun nok til at være nydelig og god, uden at ramme udover og mere til.  Dette er ikke et gennembruds-album for den dansk/islandske sangerinde, men en første milestone og grundpille for sangerinden Kajsa Vala som med stjernestatus kategoriseres middel uden de store armbevægelser.