Karl Bille udgiver albummet Faret Vild d.15 nov. på Forlaget Hjernevask

Karl Bille – Faret Vild (RnB/pop) ★★★★☆

Karl Bille udgiver albummet Faret Vild d.15 nov. på Forlaget Hjernevask

Karl Bille udgiver albummet Faret Vild d.15 nov. på Forlaget Hjernevask

Karl Bille er både skuespiller, sanger og producer og udgav sit første album i 2006, Ungkarlens Klagesang. Siden starten af 90´erne har Karl været aktiv som skuespiller, men musikken fyldte også en del for den københavnske multikunstner hvilket denne dag i dag resulterer i nyt album, direkte fra soveværelsets lille studie.

Albummet Faret Vild er kendetegnet ved tunge beats og dansk vokal med dybe sangtekster. Allerede fra start byder Tænker På Dig ind i et slow-vibe R´n´B univers med et skrattende vinylomkvæd med hooket ”Jeg tænker på dig.. Jeg tænker på dig..”, mens Landet Uden Dig tager skridtet videre med tunge beats i en Karl William-lignende feeling med breaks som forstærkes af guitarstrøg og en lækker synth-solo.

Produktionerne er fængende, enkelte gange alt for sukkersøde men alligevel urban i sin fremtoning. ”..Du har selv bedt om det. Duracell kanin. Lad mig være dit gamle svin, så er du min kanin. Jeg fodrer dig med kærlighed, og vi blir’ ved og ved..” som sangen Min Kanin starter.

Karl Bille´s album Faret Vild fænger allerede fra start og holder fast igennem hele seancen, som immervæk har 14 skæringer. Med det hip-hop inspirerede beat i Lille Mand til R´n´B-vibe i Gnisten, har Karl Bille fået fanget en moderne lyd som gerne skulle give genlyd hos det danske kartoffel-folk. Albummet får 4 ud af 5 stjerner for at være let-lyttelig og skabe en good-feeling.