Katinka udgiver albummet Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse (2017)

Debutalbummet fra Katinka, Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse, så dagens lys fredag d. 31 marts 2017 på digitale tjenester og fysisk form. Den første EP, I Røngten (2014), kategoriserede Katinka som den ukulele-spillende poetiske sangerinde Katinka Bjerregaard, hvorefter der kom mere bund og kraft i den efterfølgende EP Lufthuller(2016). Den seneste EP bærer tydelige præg af en udvikling hvor producer og guitarist Simon Ask er kommet mere ind i produktionen for at understøtte Katinka´s kraftfulde og følelsesladet vokal og tekstunivers.

Albummet byder ind fra start med titelsangen Vi Er Ikke Kønne Nok som overtages af Luftballoner, der med elektrisk guitar og en summende bas bygger op til et melankolsk øjeblik som varer igennem hele pladens resterende 7 sange. Sangene er tankevækkende, fortabt og forgabt i fordybelse en sen nattetime og akkompagneres fantastisk af et univers af dybe toner og næsten sørgmodig indpakning, som sekundet efter et kærlighedsforhold er bristet.

Med et letlevende klaverspil starter Krig inden bomberne begynder at falde og får feature af danske Benal på en kort sekvens, herefter falder sneen i tætte klynger på sangen Vinter i et ensomt øjeblik med Katinka inden Pulverkaffe, med introen ”Vi er stadig i udvikling. Vi er ikke færdigbagt..det mener jeg..” toner frem fra sangerindens utrolige røst og byder endnu engang på fordybelse i et tekstunivers med mange meninger og tvetydige konklusioner.

Udgivelsen passer på de forvirrende mørke aftener hvor dagen ikke har vist sit bedste og regnen siler ned. Der hvor håbet er tæt på at briste og du griber efter bare det tyndeste strå. Når du skal grave dig dybt ned i fordybelsen, hvorfor så ikke gøre det med denne debut-udgivelse fra danske Katinka. Flot debutalbum fra et band og en kvinde med meget på hjerte.

Bandet er bestående af Simon Ask, Marie Hageltorn, Tobias Pedersen og bassist Lucas Rundblad samt Katinka Bjerregaard på vokal.