KOKS – Skyskraber EP (poprock) ★★★★☆ (4/5)

KOKS - Skyskraber EP

KOKS – Skyskraber EP

En elektriker, en musikproducer og en fuldtidsmusiker. I forening hedder trioen KOKS og udgiver debut-EP´en Skyskraber indeholdende 7 danske sange. Navnene bag, og på instrumenter, er Carl-Erik Riestra på guitar og leadvokal, Birk Abenth på bas samt Birk Nevel på trommer. Alle medlemmerne har spillet med i flere kendte konstellationer, og hver for sig, som The William Blakes, Tim Christensen, Mads Langer m.v.

Gid Tagene Var Bjerge er en bastant rocksang med kor og overskruet guitar, mens Carl-Erik´s vokal byder indenfor i den danske tekst som kendetegner hele KOKS-universet. Tidens Visere trækker referencer til electro-rockens univers med navne som Carpark North og The Minds of 99, hvor sidstnævnte band´s sound virkelig brænder igennem på Tidens Visere. Den her punkede vokaldominans er flere steder at finde i dagens musikmiljø og er med til at give en velfortjent energi til lytteren.

Både Vredens Dag og Videre trækker på en poppunk vokal med et levende trommebeat og melodisk leadguitar. Men hvor Vredens Dag nærmer sig punk, rammer Videre en lettere poprock vokal og sådan skildrer bandet KOKS mellem flere forskellige genrer der har rødder i den gamle rock til moderne trommebeats og melodier.

EP´en Skyskraber rammer fra top til bund i både energi-udladning og lytte-intensitet. Men med sange i begge lejre, kan EP´en bådes bruges til opvarmning og afslapning. Der er ingen fantastisk ny-opfunden sound i udgivelsen, men EP´en præsenterer en velkendt blanding af flere forskellige sounds som vi kender fra andre bands. Dog vil jeg tro en live-oplevelse med KOKS kunne blive en intens følelse og derfor rammer udgivelsen 4 ud af 5 stjerner.  

Du kan se Vredens Dag fra KOKS herunder.