Koncertcafe i Musikkens Hus Aalborg

Koncertcafe i Musikkens Hus Aalborg

Koncertcaféerne er en ny række gratis koncerter under Musikkens Hus i Aalborg. Det Jyske Musikkonservatorium præsenterer sine elever i forskellige konstellationer i Rytmisk Sal hvor alt fra fusionsfunk til songwriter-musik kan opleves.  Denne aften var også første gang jeg har set at en levende sommerfugl bruges som rekvisit. (Hvordan den er kommet ned i kælderen under Musikkens Hus er mig en gåde) Men den fløj rundt på scenen som var den hjemmevant. 

Onsdag d. 8 oktober spillede 3 talentfulde acts, i den lille sal, under Aalborgs nye varetegn.

Lasse Bruun er trommeslager og spiller trommer i trioen Black Mango Orchestra fra Aarhus. Trioen, som også inkluderer en guitar samt bas, spiller funk uden vokal.  Frontmanden er fyren bagerst på scenen, Lasse Bruun, på trommer. Ikke en konstellation man ser ret ofte.

Under koncerten havde fyrene fat i flere spændende passager og nydelig temposkifte, men det blev dog først endnu mere spændende da trioen skiftet over i et hurtigere tempo. Pludselig fløj referencer til AC/DC, Pink Panther og diverse WahWah-guitar artister. Rigtig spændnede koncert fra de 3 fyre.

Foruden at spille trommer denne aften, i Musikkens Hus, spiller Lasse Bruun også trommer i den nordjyske powertrio R.Noor samt for sangerinden MAI.

Julie Høgsberg er selv sangskriver og sangerinde. Jeg har tidligere oplevet Julie + band til forskellige arrangementer i Aalborg samt Skråens store Band Battle musikkonkurrence. Denne aften præsenterede Julie Høgsberg nye sider af sig selv og hendes musik.

De gamle sange som He Needs Me To Push Him og Hign On This (mener jeg den hedder) blev spillet foran de fremmødte til gratis-koncerten, som var flot besøgt. Dog allerede første sang som Julie præsenterede var helt ny. Julie virker mere ligetil og aggressiv i både tekster og fremtoning samt de elektroniske elementer har fået mere power i form at det nye nummer.

Sangen Time, skrevet sammen med Teitur, var min absolut favorit fra sangerinden. Den er både dyb og følsom, hvilket passer rigtig godt til Julie Høgsbergs person på scenen.

Sidste kvinde på scenen, Siri Myggen. Kvinden der tog springet fra København til det Aalborgensiske for at studere på Det Jyske Musikkonservatorium.  Selvom hun savner vennerne fra København, har hun fundet sig til rette i Aalborg og sågar inviteret et par nye venner på scenen som kunne assistere hende under koncerten.

Siri startede ud med en solo på piano som virkelig imponerede. Selv den flyvende sommerfugl, som igennem alle koncerterne har fået mit syn til at flakke, kunne ikke få min interesse væk fra scenen.  Siri synger med en åbenbarhed og følsomhed som gav pote denne aften. Efter solosangen kom resten af bandet på scenen og gav en forrygende koncert.

Sange som Fickle og Chameleon Cange (mener jeg det var) var flotte kompositioner som klæder Siri godt.
Giv hende endelig et lyt på linket herunder. Hendes EP udkommer snarest.