PATINA, Kunsten sommerlounge 28. juli 2021

Der er lovet regn her til aften i Aalborg. Meget regn endda. På en måde meget paradoksalt, for vind og vejr har meget at sige omkring ordet patina. Et ord der bruges som aldringstegn for en genstand der har været udsat for tidens tand. Men PATINA, som bandnavn, stammer fra de 3 medlemmers årelange venskaber som er et solidt fundament for gruppen. Gregers Møller Jensen, Mads Skov Hansen & Søren Bastrup Bojsen. 

PATINA er en gruppe energiske, fynske drenge som i 2020 udgav debutalbummet ”Drømmefanger”.
Med sig har udgivelsen båret hits som ”Flammer Rammer”, ”Sådan Må Det Være” og ”Omvendt Forsvar” som vi forhåbentlig skal opleve i aften til Kunsten Sommerlounge i Aalborg. Regn eller ej.

Det er mit første besøg til et Kunsten summer lounge-arrangement og det første syn der møder mig, efter at have checket ind i indgangen, er en kæmpemæssig oppustelig skyformation lige ved siden af scenen. (kan ses på billederne sidst i artiklen). Pladsen er befolket med publikum på tæpper og medbragte klapstole, i siden er der opstillet drivhuse som benyttes til at spise i, en containerbar og et gigantisk vægmaleri pryder den modsatte side af scenen. Røgkanonen er allerede ved at varme op. Det er ved at være tid til koncertstart.

En falsk intro

Introen starter op, men alle 7 bandmedlemmer på scenen stopper pludselig op og står stille i færd med deres respektive instrumenter. 20 sekunder går, og BUM. Koncerten er i gang og solen skinner.

Vi starter helt fra starten med sange fra EP´en Selvudgivne Singler fra 2019. Miner_paa_papir og Giv_tid_giv_Slip får lov at starte denne koncert, inden Gregers beder om at tæpperne på græsset forlades og publikum stiller sig op og danser med. Forinden var trommesættet desuden faldet fra hinanden og der måtte ydes en hurtig oprejsning der også. Der gik heller ikke længe, før tonerne fra Omvendt Forsvar fra 2020-pladen ”Drømmefanger fik gang i de par hundrede koncertgæster som var mødt op på trods af en faretruende vejrudsigt.

Hits en masse

Nu går det slag i slag med iørefaldende hits. ”Sådan Må Det Være tænder den energiske stemning blandt publikum som bliver afløst af titelnummeret ”Drømmefanger”. Under ”Tiden Går I Stå” eksperimenteres der med fællessang på omkvædet og ”Se På Mig” laver endnu en dejlig energiudladning fra scenens kant.

Drengene på scenen har forberedt sig. Det er tydeligt hvor meget de ønsker at lave en fest og med sådan et spækket hit-album, er det ikke svært at lave en sprængfyldt setliste. Men ”Under Skyerne” sætter en dæmper på stemningen, ikke musikmæssigt, men vejrmæssigt for skyerne er begyndt at trække op over scenen og har efterladt solen bag en grå mur.

Heldigvis er det meget få der tager sorgerne på forskud og forlader området. ”Flammer Rammer” tager med sin marimba-stemnings intro, en solstråle til sig og byder igen op til en ganske underholdende koncert, hvor Søren flere gange har været en tur ude blandt publikum for at dæmme op for stemningen.

Det har været en god koncert. En koncert med masser af iørefaldende sange, og selv efter PATINA har forladt scenen, råber publikum på et gensyn. Heldigvis var der lidt mere i godteposen i form af “jeg_ku´_ha´_faaet_seksog det ironiske valg, da vi er placeret på Kunsten Museum of Modern Art, sangen ”Galleri” som afslutter denne nydelige aften i selskab med 7 energiske og velspillende musikere på scenen. PATINA er et undervurderet band som fortjener mere spotlight og jeg gør hermed mit til at få navnet PATINA ud vidt og bred.