L.T. Valentin gav koncert på Rust i København.

 

I går var der intet mindre end en verdenspremiere på Rust i København, da L.T. Valentin spillede sin første koncert nogensinde.
Debutpladen ”Tilstande i Øst og Vest” udkom tidligere på året, og nu var det tid til at sangene skulle have nyt liv på livescenen, sammen med bandet ”De fremmede”.
Der blev åbnet med sangen ”Min pige og jeg” og straks kunne man høre at samarbejdet med bandet, var et helt rigtigt valg for musikken. Med blandt andet guitar, rytmiske bastoner og mundharpe løftede sangene sig op, og fik en lyd af 60ernes sydstats folkrock. Især nummeret ”Lad os slentre” lød helt fantastisk.
Dog blev det også en smule for meget tempo da ”Indre By” blev spillet. Tekstuniverset i denne sang fik ikke rigtig lov at komme ordentligt frem og det kunne have været fedt hvis intensiteten her var blevet taget lidt ned og Lasses specielle hæse vokal havde fået lov at træde lidt mere frem.
Dette ville også have givet en stærkere optakt til sangene ”Tophuer” og ”Frie Fugl” som også fungerede rigtig godt live og rundende koncerten flot af.

Det var tydeligt at mærke at på trods af at dette var en debut, var det en koncert med erfarne folk på scenen. Der blev leveret et kort sæt på en lille halv time, som efterlod publikum med lyst til mere. Jeg ser frem til at følge L.T. Valentins udvikling og evt. fange et par koncerter mere henover sommeren, både med band og solo.