Rasmus Nøhr, Skråen i Nordkraft d. 4 maj 2018

Manden der grundlagde DM i Rock (Dizzy Mizz Lizzy´s piedestal). Sanger, sangskriver og pokerspiller. Født i København og hele Danmarks krøltop. Rasmus Nøhr.  Bagkataloget tæller mere end 5 studiealbums, ét opsamlingsalbum og et hav af singler, hvor Sommer I Europa, Fra Kæreste til Grin og Lige Nu Og Lige Her ikke kan læses uden den karismatiske stemme syngende tager over.

Aftenens koncert foregik på Skråen i Aalborg. Spillestedet der er kendt for deres foyer klædt i rødt og de 6 store lysekroner. Elementer som alle var med til at omfavne den bløde mand på scenen. Man kunne hurtigt mærke at publikum havde glædet sig til koncerten, hvor de obligatoriske ”klap-i-takt” tendenser fik hænder at gå på allerede fra starten. Selvom der er mange hits at vælge imellem fra Rasmus Nøhrs hånd, så valgte sangeren at starte ud med nye sange, såsom den orkesterbaserede Alle Elsker Kærlighed. Det 5-mands store orkester var velspillende fra starten, selvom der i visse øjeblikke skulle koordineres internt inden næste sang gav sig til kende. Stortrommens taktfaste slag og bassens omfavnende tæppe lagde sig om publikum i salen, mens Rasmus udbasunerer sine inderste tanker med sin hæse vokal og storsmilende tandsæt. ”Det er lang tid siden at jeg sidst har været ude at spille” fortæller han fra scenens kant og holder godt fast i publikums opmærksomhed med små sjove indslag og anekdoter med sin indadvendte facon, nærmest hviskende.

Under Ibens Klit svajer publikum som små bølger i horisonten, mens enkelte skumsprøjt gav fare for vådt udstyr. Men ufortrødent fortsætter bandet med Rasmus Nøhr i front som kaptajnen på det forliste kærlighedsskib. Ingen tvivl om at musikken er vidt fængende og taler til alle som tør give sig hen til de melodiske perler som glimter i sangerens nærvær. Selvom Rasmus til tider danser akavet rundt som en 14-årig på sodavands-diskotek, så er der noget troværdigt i sangerens tilstedeværelse på scenen. Enkelte sange var også pudset til lejligheden, hvor bl.a. Lige Nu Og Lige Her virkede til at køre i et langsommere tempo. Hvilket klædte stemningen, mens den roterende diskokugle glimtede om kap med scenelyset.  Første del af sættet blev sluttet af med den guitarprægede Retursekund. Det var nu tid til pause.

Adskillige sekunder(og minutter) efter kom band og Rasmus retur på scenen til anden del. En gruppe lyshårede piger synger skingert med på Sød Musik, fra det guldsælgende album Fra Kæreste Til Grin (2010), mens de løfter ølkruset op i luften og peger op mod scenen. Sød Musik blev efterfulgt af Sommer I Europa som efter lydniveauets pludselige høje decibel-ændring, også var en favorit blandt det brogede publikum. En forsamling som talte alle, fra kæresteparret hvor kvinden har købt billetten, til gruppen af unge syngende piger og nostalgiske 35-40-årige som har været med under hele Rasmus Nøhrs karriere til Toppen Af Poppen-klientellet.

Som koncertens sidste del skrider frem begynder publikum også at blive ivrige. Bestemte sange skal frem i lyset og Rasmus må give sig. Men først den finurlige Fyr Den Af og en tur med pigerne i køkkenet på Bo´s Sang inden Det Glade Pizzabud fik endnu flere op foran scenen. Selv den unge lyshårede pigegruppe fik pludselig travlt med at rykke tættere på scenen. Den seneste time har bevidnet en god koncert med masser af fremdrift og et band som kan få bongotrommer og elguitar til at smelte som chokolade i munden på en velsyngende Rasmus Nøhr. Han slutter af med endnu en ny sang fra det kommende album, titelsangen Hatten På Skrå og takker herefter af for en god koncert.

Men luften sitrer stadig og alle står og stirrer forventningsfuldt på den tomme scene. Alle kan mærke det. Bandet entrerer scenen igen og maler et flot lydbilled af den underfundige Kysse Under Stjernerne, inden sidste sang afslutter en koncert med meget på hjerte. Underholdningen var til stede, og alle kunne gå hjem med en følelse at havde oplevet noget ekstraordinært i en ellers kedelig hverdag.

Dato: 4 maj 2018
Genre: Pop
Lokation: Skråen i Nordkraft, Aalborg

En del af “I Skribentens Fodspor”
Manden bag MUSIKBLOGGER.DK, Brian Virenfeldt Hansen, tager fat i egen musikalsk opvækst på en serie anmeldelser som bliver kaldt “I Skribenten Fodspor”.  Her kan du få et indblik i hvad der formede idésættet til bloggens opståen og virke, i form af  nutidige anmeldelser af bands og artister fra egen opvækst.