Radiumusic - Lotte Andersen

Radiumusic - Lotte Andersen
Med videnskaben som inspiration og drivkraft hælder skuespiller og sangerinde Lotte Andersen klassisk pop på nye flasker. Hun debuterede som sanger i 2010 med albummet ”Hjemmefra” og er nu klar med et nyt engelsksproget album ”Radiumusic” med hjælp fra poeten Neill Cardinal Furio og producer Spejderrobot. Det nye album tager historiske emner som røntgen, radioaktive stråler og andre store opdagelser op i en højere enhed og præsenterer det på en ny måde igennem musikken.

Lotte Andersen, og holdet bag Radiumusic, bringer historien ind i musikken. Bl.a. med sangen ”Petite Curie” som omhandler fysikeren Marie Curie under 1. verdenskrig. Da bomberne begyndte at falde i Frankrig, fik Marie den idé at udstyre en lastbil med radioaktive stråler (røntgen) og køre til fronten for at hjælpe. Heraf navnet ”Petite Curie” som lastbilen hed.  Historien bakkes op af en lækker jazzet vokal i et elektronisk univers, opbygget af Spejderrobot (Mikael Elkjær). 

Et album med linjer fra den klassiske musik hvor klaver, violin og rørstrømske lydflader tegner historien om kvinden Anna Bertha og Wilhelm Conrad i sangen December 1895. Det var den gang Wilhelm Conrad Röntgen gjorde mennesket gennemsigtig og præsenteret den første som sin kone, Anna Bertha.  Endnu en sand historie opbygget af sælsomme violin-strøg og et velstemt klaver.

Spejderrobot får lov at lege på hele albummet med det elektroniske univers af bløde beats og tunge tæpper. Det sker bl.a. i sangen ”Deprive her”. En sang med endnu en historie om den kendte fysiker Marie Curie i forbindelse med hendes skandaleombruste affære med fysikeren, og gifte mand, Paul Langevin som næsten havde kostet hende hendes anden Nobelpris.

Sådan fortsætter historierne på sange som Radium Girls, Flying University og Dark Matters. Et album med fingrene solidt plantet i den klassiske genre med et moderne twist af elektroniske beats, vokalforvrængning og store lydflader. Desuden en flot vokal præstation af Lotte Andersen igennem hele albummet.

Konceptet holder 100 % i videnskabens- og undervisningens øjemed og har allerede gjort mig en del klogere på verdenen før min tid. Som et kommercielt musisk værktøj, får den desværre ikke toppoint, men holder sig over en god middel. Lydbilledet er fint og stort, med spændende moderne sekvenser og præsenterer emner med mening og beviser for en verden der har gjort fremskridt.