Karl William på Studenterhuset (Northern Winter Beat)

Lunken koldstart på Northern Winter Beat – Torsdag    

Karl William på Studenterhuset (Northern Winter Beat)

Karl William på Studenterhuset (Northern Winter Beat 2015)

Aalborgs egen festival, Northern Winter Beat, med plads til de små og skæve bands, til spændende upcoming og bands du aldrig har vidst du manglede at høre. Åbningen blev afholdt i Kedelhallen i Nordkraft med gratis øl og pizza/sandwich til fri afbenyttelse af armbånds-folket. Søren B. fra Skråen ønskede alle velkommen på den opstillede scene og takkede byens spillesteder for at være med i dette samarbejde på trejde år i træk, mens rådmand Mads Duedahl holdt en tale på længde med halvanden fadøl.  

Herefter blev åbningen skudt i gang med musik af islandske Mugison. Manden der kan præsentere et univers med blanding af akustisk guitar / elektrisk guitar, hvor ballader kan blive til travende fjordheste på en grøn eng som, på et splitsekund, kan skifte stemning til en gold ødemark i rivende blæst. Efter et par numre, fik den danske duo i Feel Freeze plads på scenen. Selvom de mest af at virkede som baggrundsmusik for den snakkende forsamling, så gjorde deres sammenspil og kunnen, på trods af enkelte feeder-fejl, et godt indtryk. Feel Freeze spiller på Skråen kl. 20.00 i dag, Fredag d. 30.01.15.

Get Your Gun @ Huset (afløser for afbud af Widderschins) ** (2/5)

Herefter gik mit personlige program i gang som startede ud med en besværlig koncert med Get Your Gun. Jeg vidste umiddelbart ikke hvad jeg gik ind til, da jeg troppede op på Huset. Havde hørt bandet på SPOT Festival 2014, hvor de ikke sønderligt imponerede, men viste kraft og styrke. Kraft og styrken havde de stadig, næsten for meget af det i et lille lokale som i Husets sal. Besætningen havde både trommer, bas, guitar og violin i set-uppet, men desværre kom lyden mere end rigeligt ud over scenekanten.

Har efterfølgende lyttet debutalbummet ”The Worrying Kind” igennem for at sammenligne stemningen og vokalen, som desværre passede meget bedre på mine Sonos-højtalere end denne aften. Vokalen var forskruet og lyrikken/teksten var slet ikke at høre. Sammenspillet fungerede dog rigtig godt, hvor trommerne og guitaren spillede ret godt sammen, mens violinisten fik stemningen sat korrekt. Bandet er meget udtryksfuld, men udtrykket var for meget. Stedet var for småt til smadder.

Lorenzo Woodrose @ 1000Fryd *** (3/5)

Koncerten med frontmanden i Baby Woodrose og fra Spids Nøgenhat, som i år spiller på Northside 15, var én af de bedre på programmet. Det var som at komme tilbage til de syrede 70er, skønt jeg ikke engang var tænkt på, på den tid. Det psykedeliske smadder i en songwriters univers blev fremført af den pompøse mand med det lange hår og det vilde skæg, badet i rødt lys.  Sangene var modtagelige, stemningen var døsende som dog på længere sigt tangerede til det kedelige, men vokalen var dragende.

Karl William @ Studenterhuset ** (2/5)

Én af de koncerter jeg havde glædet mig mest til var den unge rapper/crooner Karl William. Sange som Syredronning og Foruden At Forgude har gået på repeat herhjemme. Mange af hans sange har sørget for rengøringen herhjemme med en dryppende og summende bas samt en frisk vokal. Desværre levede denne forestilling slet ikke op til mine forventninger. Han er blevet hyped af mange bloggere, fået roser af flere magasiner samt spået en stor fremtid for hans minialbum ”Døende”. Fremtiden skal nok også komme, men desværre kunne jeg ikke se den i sin helhed til koncerten på Studenterhuset. Selvom alle sangene bragede ud af højtaleranlægget, fik jeg aldrig stemningen og følelsen af noget stort.  Selv da jeg gik tættere på for at indsnuse noget af talentet der gerne skulle vælte ud over scenekanten, blev min interesse stadig ikke vakt. Desværre. Sange som Syredronning og Foruden At Forgude fik genkendelighedmomentet til at ringe, men stemningsmæssigt måtte jeg falde lidt bagud. Karl William og bandet er meget ungt, og manglede at ramme helt ud over scenekanten. Der var kun få ting som han ramte perfekt.

Iaften sætter jeg alle forventninger ned og nysgerrigheden op. Jeg vil opleve og forundres, ikke skuffes og kedes.