Marie Rosenberg - Lappegrej

Marie Rosenberg – Lappegrej

Marie Rosenberg - Lappegrej

Klassisk dansksproget dagbogspop fra sangskriver og sangerinde Marie Rosenberg udmunder sig i debut-EP´en ”Lappegrej”. Ep´ens temaer findes i poppens gængse tekstunivers med kærligheden som primus motor, mens kærlighedens onde tvillinger, bruddet og sorgen, følger med.

EP´en er skrevet af Marie Rosenberg selv, mens Caper Castello har været med inde over 2 af numrene. Pladen er produceret af Birk Nevel (Mads Langer/Tim Christensen)

EP´en første sang hedder ”Under Stjernerne” og handler om et nyligt brud med kæresten som har fundet en anden. Sangen præsenteres af den søde og friske vokal af Marie Rosenberg i et let-tilgængeligt popunviers uden dikkedarer med beats, claps og dybe undertoner. Selv poppens danske dronning Medina får en reference på anden skæring, og titelsang, ”Lappegrej”. Mon ikke Marie har fundet en del inspiration i denne kvindelige sangerinde, hvor også en sangerinde som Alberte Winding får associationer hos mig.

Teksterne på pladen er meget indadvendte, mens det musikalske er en smule i begge lejre. Et ret åbent pop-univers, med dybe indadvendte undertoner, hvor kærligheden må siges at have samme konsistens. EP´ens numre ”Ubestået” og ”Udløbsdato” har f.eks. disse modsætninger, da ”Ubestået” handler om at tage det med ro, hvor ”Udløbsdato” handler om at nå det man gerne vil inden det er for sent. Dagsbogspop er en flot beskrivelse for denne EP, hvor indholdet er mere interessant for skriveren, end lytteren. Men heldigvis har Marie talent for at formidle et budskab så det kan forståes.

Sidste sang på pladen hedder ”Brænder Min Bro” og lægger sidste hånd på en flot, men ubesværet, EP fra en ny dansk sangerinde. Temaerne er søde og ligetil og vil kunne fungere fortræffeligt på danske pop-radioer. Men en glorværdig karriere ud fra EP´en ”Lappegrej” kommer nok ikke på tale, da ”flot og veludført” i denne branche ikke altid er en blåstempling pga. den store talentmasse Danmark kan præstere. Men Marie Rosenberg er uden tvivl et talent for fremtiden som med denne EP nu har lagt en solid bund for fremtiden .