Martin Meincke - Næsten nøgen

Ingen tvivl om at følelserne er i frit spil på udgivelsen fra danske Martin Meincke. ”Næsten Nøgen” er en farvelade af storladne nuancer. Coveret er lyserødt, vinyludgivelsen er lyserødt med lyserød skive, selv skjorten på den esbjergensiske sanger Martin Meincke er lyserød. Albummet er udgivet i starten af 2020 og har 10 sange i sleevet. På trods af ”kun” 10 sange, har pladen alligevel en spilletid på 51 min. Det kan kun lade sig gøre, da flere af sangene er noget længere end normalen.

Allerede på introsangen Musik For Masserne får de følsomme tangenter frit spil på både klaver og en meget øm sax. Hvis du kan lide Bisse eller Maja og De Sarte Sjæle, så rammer sangene fra Martin Meincke også ind hos dig. For der er gravet dybt i sjælen for inspiration til teksterne som omhandler alt lige fra blive accepteret som man er, på sangen Aldrig i Livet, til at danse feminint og gøre sig selv til grin på Musik For Masserne.

Variation er der ikke meget af i pladens udvikling hvor stemningen forbliver i den bløde variant. Det er som at kravle i en uendelig dyne uden at finde enden af sengen og på et tidspunkt har man bare behov for at ramme gulvet og få fast grund under fødderne. Den største variation ligger sig på percussions’ udformning, hvor trommerne på Ikke Helt Mig Selv på én eller anden måde virker mere markant.

Dog er det en skøn debut-udgivelse fra en kunstner der både kan bruge sax og klaver i lyduniverset sammen med skønsang og et altfavnende lyserød image. Det er ægte pop-numre og lige ud af landevejen. Enkelte numre rammer ikke de store flader som på Musik For Masserne og Patina, hvilket også kan læses i min stjernevurdering. Albummet er ganske fængende når du har en stille stund for dig selv og det skal man bifalde hver gang en stille stund byder sig .

Faktaboks
Udgivelse: 9 jan. 2020
Pladeselskab: Selvslikker
Udgivet på streaming og vinyl