Mina Okabe, Spot festival 2021

Foto: Pressefoto

Dansk/japanske Mina Okabe har haft sin sejrsgang i landets radiostationer det sidste stykke tid.
Med hitsinglerne I´m Done og Walk Away har den internationale lyd og de iørefaldende omkvæd været i heftig rotation i radioen og mon ikke netop de sange har været med til at kunne fylde Musikhuset´s Lille Sal med plads til ca. 300 sæder under SPOT Festival i Aarhus. Køen var allerede ved at forme sig 40 min. før koncertstart.

At Mina lige nu er en populær sangerinde, er man ikke i tvivl om og med udgivelsen af albummet Better Days, er der stor grobund for at kunne tage ud at turnere den kommende tid. Men i aften gælder det branchefolk og andet godtfolk på årets SPOT Festival. Publikum har store forventninger til den unge sangerinde og det synes at kunne mærkes på hovedpersonen allerede fra start.

En nervepirrende start

Critical starter aftenens koncert ud. Et skønt nummer, som desværre ikke fik den rolige start som nummeret kræver. At der er nerver på på sådan en aften, kan man ikke bebrejde sangerinden. Det er helt naturligt, og samme nerver var endnu tydeligere under aftens andet nummer, I´m Done. Her fik Mina dog vist sine talenter på el-guitaren samtidig og muligvis skubbet lidt rundt på teksten til sangen. Men på trods, var der klapsalver fra et taknemmeligt publikum. Det kvitterede bandet med sangen Play Pretend efterfølgende.

Bas, guitar og trommer. Det er opstillingen bag den talentfulde sangerinde, som til tider overdøvede bandet med sin kraftfulde vokal. Dog under Like Other People tog Mina guitaren frem igen og lod de resterende bandmedlemmer få et hvil, mens sangen blev fremført i hele sin skønhed. Med lette strøg på guitaren og en blød vokal.

Mere tempo i koncerten

Tempoet blev skruet op og trommerne fik mere fart under Miss Those Days. Et nødvendigt boost for at få gang i publikummet som var blevet alt for magelige i deres sæder. Det blev hurtig opfanget af publikum med klap i takt og et klimaks under Every Second, hvor hele salen rejste sig i ren begejstring. På scenen ser man også en mere selvsikker sangerinde med overskud og smil til publikum.

Aftenens sidste nummer bliver Walk Away. En favorit blandt et publikum som endnu engang rejser sig fra deres stole for at vise deres taknemmelighed til bandet på scenen. Det har været en skøn aften med masser af potentiale og talent som har base i et velproduceret album fra Mina Okabe. Udgivelsen Better Days har ikke nået sit fulde potentiale, ej heller har Mina Okabe. Men ingen tvivl om at det sker. 

At vi har et så stort potentiale og international lyd i Danmark, skal vi være stolte af og med koncerten in mente denne aften, kvitterer jeg gerne med næsten fuld plade.  

Faktaboks
Sted:
Lille Sal, Musikhuset
Tidspunkt: Torsdag d. 16 sep. kl. 19.00
By: Aarhus