Den internationale Melodica-festival har 5 års jubilæum i år og kan se tilbage på 5 år med håndplukkede songwriteres fra mange af verdens lande inklusiv det lille danske land. Festivalen holder til i den lille baggård ved Mejlgade 53 hvor Gyngen og Backstage holder til.

Fredag d. 26/9-14

Melodica 2014 - Engelsholm Højskole

Danmarks sangskriverhøjskole, Engelsholm Højskole, var også repræsenteret med 3 unge musikere fra sangskriverlinjen.  Første mand på scenen var Andreas Stent Lundby, falset-fyren. Andreas starter ud med et par typiske guitar-akkorder som en standard songwriter, men da vokalen blev tilføjet kunne man hurtigt mærke at her var noget anderledes og nyt. En vokal i høj oktav med fine nuancer. Her præsenterede Andreas en sang om de piger omkring ham der altid ender med at vælge de forkerte fyre – spaderne. Det blev til 3 sange og så hurtigt videre til næste på listen.

Rasmus Kirketerp går roligt på scenen uden nogen form for udtryk eller begejstring. Stille og roligt præsenterer han den første sang. Der er noget vildt fascinerende i Rasmus´ måde at fortælle på, igennem musikken. Vokalen er interessant, selvom Rasmus ikke sælger den mellem sangene. Man kunne tydeligt mærke at Rasmus rørte publikum, vokalmæssigt. Teksterne er på dansk med masser af pathos og råstyrke. Den dybe nasale stemmeføring glider flot hen over guitarens toner og desværre sidder jeg og savner at finde mere på youtube/soundcloud osv.

Sandra Krag-Christensen er sidste kvinde på scenen fra Engelsholm Højskole. Efter lidt startproblemer med guitaren, sætter hun sig til rette ved klaveret. Hun synger med en dyb vokal på en vild og presserende måde. Noget dybt inde vil gerne ud, men får ikke rigtig lov. Af de tre songwritere på scenen, virker Sandra som den yngste og mest ivrige på scenen. Hun har stadig en indre ro at finde og dette smittede også af på hendes performance.

Ingen tvivl om at Engelsholm Højskole satser på de kreative sider i deres elever og med god grund. Den musikalske del af deres undervisning har spændende træk og det glæder mig altid at høre hvad der kommer ud fra det hvide slot.  

Se flere billeder på vores Flickr-profil

Live-video fra Melodica 2014 af Rasmus Kirketerp [Credit: Kim Hyttel]