The Minds Of 99 – The Minds Of 99

Det Er Knud Som Er Død har du sikkert hørt på youtube, i Karrierekanonen eller på P3. Bandet bag hittet hedder The Minds Of 99 som faktisk stammer fra The KLF-sangen Justified & Ancient hvor forsanger Niels Brandt hørte sætningen Mine A 99 som The Minds Of 99.

The Minds Of 99 [The Minds Of 99 [Fotograf. Stephanie Stål]]
The Minds Of 99 [The Minds Of 99 [Fotograf. Stephanie Stål]]

Nu har det fremadstormende 6-mands band udgivet et helt album i The Minds Of 99´s ånd med de kendte sange som Det Er Knud Som Er Død, Fuglebur og nyeste single Et Barn Af Min Tid. Sange som bliver bedre og bedre, jo mere man kommer til at høre dem og kende dem. Det er ikke finpudset lyrik og gennemproduceret musik. Det er musik der skal opleves og leves i.

Et Barn af min Tid er et eksplosivt nummer med referencer til 90er synth-musikken og en god gang dansk punk. Singlen er ganske radiovenlig og bliver også spillet flittigt på P3.  Et Barn af Min Tid er først kommet til efter musikbranchens øjne begyndte at fokusere på den danske gruppe.

Nogle af sangene på albummet er så gamle at de faktisk stammer fra et af bandets første sangskriver-ture til bl.a. Fanø. Her skulle konstellationen, bestående af sanger Niels Brandt,Asger Wissing (Bas), Louis Clausen (trommer), Anders Folke (Guitar), Jacob Bech (programmering/Keys) og Mikkel Bech-Hansen (trommer/keys), have deres første prøvelse sammen som et band. Sange fra denne tur er bl.a. førstehittet Det Er Knud Som Er Død, DÆ-Å (Fuglebur), Ind Og Se På Stjerner og Rav.

The Minds Of 99 [Fotograf. Stephanie Stål]
The Minds Of 99 [Fotograf. Stephanie Stål]

Selv forklarer Niels Brandt om sangene på albummet: Vi er interesserede i det transcenderende og tranceskabende. Vi har på den ene side noget, som vi kalder ”sangene” (Det Er Knud Som Er Død, Et Barn Af Min Tid, Rav, Hurtige Hænder) og så har vi på den anden side det, vi betragter som mantraer (Fuglebur, Ind Og Se På Stjerner, Jeg Lytter, Ballon/Ballon). Numre, som bare opstår, fordi de er gode at stå og trippe til. Og når det føles godt, hvorfor så tvinge en decideret sang ud af det? Hvorfor tvinge det ned i et singleformat, hvis det ikke er det, nummeret vil? Fællesnævneren er, at det skal være en kropslig oplevelse. Da vi indspillede ”Det Er Knud Som Er Død”, havde jeg gåsehud 24 timer i træk.

Det tranceskabende kan uden tvivl mærkes til The Minds Of 99´s koncerter. Senest spillede de en fantastisk koncert på SPOT Festival i Aarhus foran et væld af danseglade publikummer.

Albummet udkommer d. 12 maj 2014 og indeholder 10 iørefaldende og eksplosive sange med fokus på oplevelsen. Samlet set er dette et flot album fra et band med noget på hjertet og muligheden for at gøre noget ved det. Gennemtænkt uden at være et finpudset mesterværk. 

KLARE ANBEFALINGER:

IND OG SE PÅ STJERNER, DET ER KNUD SOM ER DØD og RAV.