Mom & Bear - Bury Your Dead udgives 23 marts 2018
Mom & Bear - Bury Your Dead udgives 23 marts 2018
Mom & Bear – Bury Your Dead udgives 23 marts 2018

På introsangen Eyes Like Daggers bliver du hvirvlet ind i et dystopisk univers af sanger og sangskriver Jens Rahbek. Et albumunivers med splittede følelser og stemninger i lag, hvor vokalen nogen gange er mere forvasket end stemningen. Med sangen Run For Your Life Killer er det rockede aspekt mere fremtrædende inden Borderline Reckless tager den ned igen med akustisk guitar og fremtrædende vokal.

Endnu et nyt lag tilføjes på den rytmiske og melodiske Talking To Zee med nydelig guitar og kor. Omkvædet er også ét af de mest mainstream numre man kan finde på dette album fra danske Mom & Bear, hvor de resterende sange er flyvske og drilske. Positive Note har en international sound som kan betragtes som ét af albummets store forgængere. Sangen er faktisk tilbage fra Mom & Bear´s anden EP, ”Borderline Reckless” fra 2014, men er også kommet med på debutpladen og med nålen i rillen, er det ikke forkert at betvivle denne afgørelse. Positive Note har noget magisk over sig, som jeg håber kan blive en del af Mom & Bear´s fremtidige sound.

Albummet har mange forskellige udfald og for store spring. Albummet Bury Your Dead vil være stor rock og andre gange mystisk og stille. Se bare forskellen på den nedbarberede og skrøbelige Lily som hvisker i krogene, til den storladne Wave Your Goodbye hvor omkvædet er tættere på stadionrock og store flyvske flader. Der er potentiale i over halvdelen af sangene, men jeg savner også en egentlig linje for fremtiden.  Ikke desto mindre, ender udgivelsen på 4 ud af 6 stjerner. Nogen ting tager bare mere tid at forene sig med og debutalbummet garanterer dig mange lytninger med nye indtryk hver gang.

Anbefaler: Positive Note, Wave Your Goodbye, Fear Not For The Reaper

Udgivelse: 23 Marts 2018
Genre: Alternativ rock
Format: Vinyl og Download