Monogram 07 – 10 (Radio24Syv)

Det er et stramt koncept når pladeindspilningerne skal foretages til Monogram vinylerne. Man optager direkte ned på vinyl, så hver enkel musiker har kun haft én dag til at indspille 3 sange i studiet. Numrene skal være et covernummer fra en anden artist, et retake af eget repertoire og sidst at komponere et helt nyt 24syv Monogram nummer. Alt sammen med henblik på at mindske afstanden mellem kunstner og lytter.

Vinyl med Orgi-E, Hannah Schneider, Teitur og Rebekka Maria

Vinyl med Orgi-E, Hannah Schneider, Teitur og Rebekka Maria

Monogram 07 (Radio24Syv)

Emil Simonsen bedre kendt som Orgi-E har indført flere blæseinstrumenter i hip hoppen end enhver anden dansk rapper.  På den seneste vinyl, Monogram 07, har Emil samlet sit eget blæseorkester ved navn Orgi-E & The Opa Opa Orkestar og fremfører 3 sange, hvert i ét take.

Første nummer på vinylen er En Mands Dæmoner. Et stykke musik med masser af Orgi-E sarkasme dryppende ud af højtalerne. På vinylen har Emil også valgt at fremføre hans eget hit Singlepik med både klarinet, trompet, saxofon og med DJ Er Du Dum Eller Hva som dj/effects. Her kommer The Opa Opa Orkestar virkelig på overarbejde, når alt skal passe sammen i første take. Det lyder dog til at de fik alt til at klappe.

Sidste sang på vinylen hedder AK24Syv og er også navnet på et radioprogram på Radio24Syv. Nummeret er meget balkan inspireret med masser af trompeter og en enkelt tuba. Den velkendte balkan rytme er svær ikke at rocke med på og det skulle da heller ikke undre mig at bandet selv stod og hoppede rundt i studiet, da indspilningerne blev lavet.

Monogram 08 (Radio24Syv)

Hannah Schneider er en københavnsk sangerinde som tidligere har udgivet 3 albums siden 2009. I 2008 var hun med i DR´s Karrierekanonen som herefter var indledningen til den første pladekontrakt. På denne Monogram 08 vinyl finder vi også 3 sange. Én fra eget repertoire, et cover og et helt nyt nummer.

Første sang på pladen hedder Daniel og her træder Hannah også i karrakter som den alternative singer/songwriter hun er. Vokalen er fortryllende og perfekt opbygget af baggrundstrommerne.  Daniel er Hannahs fortolkningen af Bat For Lashes sang fra Bat For Lashes andet album, udgivet i starten af 2009. Hannah har valgt helt korrekt i stil og genre ved dette cover.

Den anden sang på vinylen hedder Come Rain Or Shine og er Hannahs selvproducerede nummer til ære for udgivelsen. Genren er poppet, dybsindig og med elektroniske undertoner. Sangen er godt skrevet, dog en noget tynd tekst, der på trods fungerer fint.  Sidste nummer på pladen hedder In The Line Of Fire og er fra eget repetoire fra albummet udgivet i starten af 2012. Den mørke stemme sammen med de dybe trommer, gør sangen ekstra lytteværdig.

Monogram 09 (Radio24Syv)

Dette monogram bidrag er den færøske sanger Teitur. Han har som de andre også været en tur i eget arkiv, fundet et cover nummer og produceret et nyt nummer som er skåret direkte ned på denne vinyl. Første sang hedder Answering Machine og er nummeret der er produceret specielt til pladen. En kraftig kontrabas og sælsomt klokkespil udgør stemningen i dette nummer, hvor Teitur ikke skuffer med vokalen.

Teitur har valgt at lave et cover af ingen ringere end de verdenskendte Abba med nummeret Ring Ring og her må man sige at Teitur har gjort sangen, helt og aldeles, til sin egen. Med pladens velkendte klokkespil og kontrabas, bliver hittet fremført i en speciel Teitur version(som faktisk klæder ham). En fantastisk version af et hit som alle burde kunne huske. Sidste sang på vinylpladen hedder Josephine og er Teitur´s egen sang.  Her kommer guitaren også ind i det musikalske univers på monogrampladen, spillet af selvsamme Teitur. Josephine er et dejligt nummer med masser af pathos og musisk genklang.

Monogram 10 (Radio24Syv)  

Sidste bidrag til Monogram udgivelsen er den danske sangerinde Rebekka Maria (As In RebekkaMaria) som starter ud med sangen Corollaceous. Corollaceous er Rebbeka Maria´s eget hit fra starten af 2010, som også er blevet spillet på flere radiostationer igennem tiden. Denne vinyl version er dog i en mere light version, hvor der er sat fokus på klaverspil og vokal og hvor korsanger Jonas Haahr Petersen hjælper til. Rebekka Maria har en fantastisk vokal og dette ligger hun skam ikke skjul på i denne sang.

Nummer 2 skæring på vinylen hedder Lips Into a Boat og er Rebekka Maria´s selvkomponerede nummer til vinylen.  Klaverspillet har overtaget og lægger stemningen før en nydelig, og en smule hæs, vokal fra Rebekka selv toner frem. Her føler man virkelig at Rebbeka mærker ordene i det sekund de kommer ud af munden , hvilket ikke nedtones af den sælsomme musik fra celloen og klaverspillet.

Sidste nummer på denne vinyl hedder Tonight I Will Retire og er et covernummer fra Damien Jurado. Damien er en amerikansk indie/songwriter med samme fokus på klavespillet som Rebekka Maria på denne vinyl. Sangen fra Damien er lige så stille og dyster som Rebekkas version, dog gør celloen noget endnu bedre for sangen i Rebekkas version.

Én samlet udgivelse

Alle disse sange er produceret på vinyl på Monogram 07 – 10 udgivelsen, men der er også mulighed for at downloade sangene på MP3. I hver monogram udgivelse er der en kode til alle sangene, som kan hentes efter købet.

Husk du kan lytte alle udgivelserne og se dem blive lavet på linket: http://monogram.radio24syv.dk/

Se anmeldelsen af vinylerne: