Naked: Kill J [Foto: Mathias Warnich]
Naked: Kill J [Foto: Mathias Warnich]
Naked, SPOT15: Kill J [Foto: Mathias Warnich]

NAKED er som navnet antyder, ret nøgent. Henledt i den musiske forstand. Gustaf Ljunggren er pianist og med 4 artister præsenterer han et enkelt, men sofistikeret, univers hvor alt er skrællet fra, så der kun består 2 punkter tilbage, piano og vokal. De 4 artister var Kill J, Steen Jørgensen, Aura Dione og Lord Siva.

Kill J
Den første på scenen var den hvidklædte Kill J som på trods af meget lille scenebelysning, lyste hele salen op. Det første der slog Kill J, eller Julie Aagaard som hun til daglig hedder, var stilheden. Alle var spændte og opmærksomme på hvad og hvordan dette skulle forløbe sig. Når alt skrælles af kan enhver lille fejl fanges og findes, så man forstår ganske udmærket Julie´s nervøsitet.

Men nervøsiteten blev gjort til skamme, for der gik ikke lang tid før publikum blev fanget af den kønne sangerinde. De mange facetter i en falsetvokal blev udfoldet foran en pakket Symfonisk Sal, hvor klapsalverne nærmest overdængede sangerinden. Så nærværende og intim at man næsten ikke turde trække vejret. For var Julie nervøs da hun gik på scenen, måtte hun være overvældet da hun forlod den. Hele salen rejste sig op for at hylde en fantastisk optræden.

Steen Jørgensen
Det er svært at komme på efter en så professionel optræden, men Steen Jørgensen tiltrådte scenen i de karakteristiske solbriller og trenchcoat. Det er rock møder klassisk.  En noget forkølet overgang efter den fantastiske Kill J, men stadig et fængende øjeblik med denne danske rocklegende. Efter et par søvndyssende sange, kunne settet kun reddes med en klassiker som Let Your Fingers Do the Walking. Som sagt, så gjort. Efter en hurtigt overgang blev tonerne slået an på klaveret og publikum fik klassikeren serveret på et sølvfad og intet andet.

Aura Dione
Favorit-pigen som hænger der hjemme på væggen. Dryssende ind i noget der ligner en pyjamas. Kikset, men skøn. En dejlig start i en version af Geronimo, som man aldrig har hørt den før over i et cover af musicalsangen, Feeling Good, fra 1964 som også har fået et tvist af både Michael Bublé, George Michael og Muse. Sangen er som skrevet til det enkle, men har brug for store lydflader til virkelig at nå ud til publikum, hvilket er svært med et klaver.

In Love With The World har man hørt før, kun iklædt klaverformatet, som bl.a. er at finde på Youtube. Den skrøbelige vokal, men dog noget af det stærkeste man kan finde indenfor den danske musik, har en nærmest fængende effekt når Aura står på scenen. En flot præstation af Aura, som har været noget stille på det sidste, men kunne præsentere en ny sang som afslutning på et spændende act.

Lord Siva

Ham jeg har været mest spændt på. Hvad sker der når man skræller lagene af en srilankansk Aalborg-dreng. Fløden skummede over og det første indtryk var godkendt, Lord Siva kan godt begå sig som sanger uden alt det udenom. Vokalen var iørefaldende, rim og flow blev spyttet uden de store problemer og stemningen var god. Enkelte forvirrende detaljer, blev kun en del af actet, som i den grad begejstrede.

Det var en poppet rap med R&B tendenser, hvor flere af Lord Siva´s sange blev præsenteret for et lyttende publikum i et mere stille tempo end vant.