Nelson Can – Now Is Your Time To Deliver

Nelson Can

Den danske kvindelige rocktrio, Nelson Can, udgiver debutpladen d. 15 sep. 2014. Albummet hedder Now Is Your Time To Deliver og består af 10 engelske sange med masser af udtryk og indtryk. Den københavnske trio består af forsangeren Selina Gin, Signe SigneSigne på vokal og bas samt trommeslagerinden Maria Juntunen.

Hele albummet er fundraiset af pigerne selv på deres eget selskab Like A Can Of Beans Records hvor de også selv står for eget management. Hele det musikalske univers består af kun bas og trommer, mens vokalen er sidste ingrediens i denne lækre opskrift.

Sangen Glorious er bastant og klart rytmisk opsat af enkle virkemidler. Den solide baslyd som følger fra intro til slut ligger en god bund til trommernes taktfaste slag. Vokalen er tilbagelænet dyb og peaker pænt i midterharmonierne, hvor pigerne samstemmigt synger titlen. Bassens evne til at opfange lytteren virker upåklageligt og bevirker at man aldrig falder ud af sangens rytme.

Talk About It er en kende mere strømelinet rock hvor både vokalerne og instrumenterne synes af mere. Omkvædet fungerer godt og selvom teksten er en smule enkel, er det fedt at få en hel sang ud af det. Selina Gin gør et flot vokalarbejde og bakkes pænt op af SigneSigne på kor.

Kvindernes tilstedeværelse i rockgenren er ikke just prangende, men nogle trodser dog virkeligheden og viser vejen frem. Af andre aktører i denne kategori kan bl.a. nævnes Two Trick Pony som tidligere er blevet omtalt på bloggen i forbindelse med deres koncert til Northern Winter Beat i Aalborg.  

Sidste sang på pladen, You Dont Know, bygges op af en melodiøs basgang som støtter vokalen fra Selina. Der er lagt stor vægt på Selinas vokal i denne sang og hun præsenterer den flot og selvsikkert. En guitar er der dog også sneget sig ind i sangen som støtter flot op på sangens rolige stemning(Red. som desværre viste sig ikke at være en guitar alligevel, men Signes flotte basspil).

Debutpladen Now Is Your Time To Deliver fra rocktrioen Nelson Can er en plade med plads til selvransagelse og musikalsk kvindelig overtag. Stemningen er afdæmpet, til tider outreret, men alligevel meget nærværende i form af melodiøse passager og samstemmige kor.