Cisilia Reservatet Kl. 14.00 Nibe Festival 2015 (Foto: Nikolaj Christensen/ Nibe Festival)
Cisilia Reservatet Kl. 14.00 Nibe Festival 2015 (Foto: Nikolaj Christensen/ Nibe Festival)
Cisilia Reservatet Kl. 14.00 Nibe Festival 2015 (Foto: Nikolaj Christensen/ Nibe Festival)

Det unge danske stjernefrø Cisilia har gjort kometkarriere med singlerne Ring Den Alarm, Luftballon og Vi To Datid Nu i de danske radioer, og nu på sommerens festivaler. Hun udgav sit debutalbum Unge Øjne i midten af 2015 og har allerede indtaget pladsen efter den legendariske reggae-dronning Natasja, som en poppet udgave med lige så stor hang til reggae/dancehall.  

Introen startes af bandet uden Cisilia Ismailova på scenen, som dog gør følgeskab et halv minuts-tid senere, til tonerne af Rasta Barbie som brager ud af højtalerne i Reservatet denne fredag eftermiddag. Det er lige på og hårdt, for den unge, danske sangerinde har meget at byde på. Der er styr på udstrålingen og looket med de store solbriller, rød solskygge samt sportsmærket Addidas på ryggen, som pt. kendetegner Cisilias virke på den danske musikscene.

Fra Rasta Barbie til førstesinglen Ring Den Alarm som var sangerindens første udspil. Tempoet er taget en smule ned, men alligevel virker Cisilia til at have styr på hele seancen hvor hun udstråler selvstændighed med en rå attitude. Indimellem fanger øret en spændende hæshed hos Cisilias vokal, som ikke er til at definere om kan være pga. sommerens mange koncerter eller er en medfødt detalje hos sangerinden, men at sangstemmen er fantastisk hersker der ingen tvivl om.

Bandbesætningen på scenen består af elektrisk guitar, bas, keys og trommer og selvfølgelig Cisilia på vokalen. Med sange som den nydelig DNA til den skønne Det Du Siger over i titelsangen Unge Øjne, beviser Cisilia at debutalbummet har lidt af hvert og rammer alle aspekter når det gælder underfundige skønsange til rene festnumre. Det er god reggaepop som rammer i både hofte og egen sangstemme.

Højtalerne fik max fra starten, som dog senere kunne være en irriterende faktor, men ikke et større minus for koncerten i Reservatet. Skru´Op Den Bas er bomben med dybde og feststemning. Bassen får lov at arbejde og det sætter tydeligvis noget i gang hos publikum. Sammenspillet i bandet og vokalen fra Cisilia var en nydelse at opleve, som med et minus at der manglede en form for korpige i hele setuppet. Desværre virkede det til tider at Cisilia sang om kap med sig selv på både tekst og kor, hvilket kunne være mere ægte med rigtige korpiger.

Efter en hurtigt fest blev publikum sat en smule til jorden igen med den skønne Nordlys som er sidste skæring på debutalbummet. Både energi og tempo fik et betragtelig nyk ned af, men også ganske tiltrængt efter en robust start fra sangerinde og band.

Koncerten var overbevisende og ganske underholdende, som dog fik et lille minus på lydniveauet og personligt minus på manglende korpiger, som kunne skabe et fantastisk sammenspil med Cisilia. Cisilia er en ung og selvsikker sangerinde med masser af gåpåmod og fantastisk udstråling som kan bade i succesen af albummet Unge Øjne længe endnu.