NF16: Alex Vargas, Reservatet ★★★★★ (5/5)

Alex Vargas på Nibe festival 2016 (Foto. Nichlas Stilling Hansen)

Alex Vargas på Nibe festival 2016 (Foto. Nichlas Stilling Hansen)

Sanger og sangskriver Alex Vargas gæstede Reservatet på sidste dagen for Nibe Festival 2016. Koncerten foregik kl. 14.00 som første koncert på skovscenen, hvilket også var grunden til at publikum fortsatte hvor de slap igår aftes med at konversere imellem hinanden. Koncerten varede 50 min, men må kategoriseres i en anden tid da koncerten fløj afsted.

Med en nydelig intro hvor både Alex Vargas og hans partner-in-crime, Tommy Sheen på guitar tryllebandt publikum fra starten. (undt. snakkehovederne som slet ikke burde være tilstede) Hittet Giving Up The Ghost gav genlyd blandt de gamle træer i Skalskoven, som i flere år har lagt stamme til mangt og mange kunstnere, men sjældent i en sådan kaliber som Alex Vargas. Duoen kan meget på scenen, hvor live-setuppet bliver krydret med sampling og effekter som f.eks. i Oh Love, How You Break Me Up hvor den stille sang får kærlig behandling af Alex med et overblik af både at synge vokal og sample vokal oveni hinanden.

Solid Ground har siden den blev udgivet, overtaget youtube m.v. Ved en helt almindelig søgning på youtube på sangen kan der findes mange varianter, sunget af Alex Vargas selv. Sange som den ældre Till Forever Runs Out til Howl (2013) over i sange fra debutalbummet Giving Up The Ghost, Wear Your Demons Out og Shackled Up.

Forinden udbrød Alex fra scenens kant “Kan i lide Beyonce?”, hvilket de årvågne af det ikke snakkende publikum svarede retur med “ja!”, hvorefter Baby Boy Meets Girl ramte skovens trætoppe i en anderledes, men fantastisk og levende version. Omkvædet er sat op i tempo, mens sektionerne imellem tages under kærlig behandling i en meget stille og fintfølende version.

Koncerten hastede ikke frem i rasende fart, dog gjorde tiden på en meget mærkværdig måde. Som publikum var man underholdt under hele showet med de fantastiske nærværende sange, Alex smukke vokal samt de små og betydningsfulde afstikkere sat i søen af Tommy Sheen. Der er intet at sætte en finger på ved koncerten med naturtalentet Alex Vargas og kompagnon. Fantastisk koncert som endnu engang får topkarakterer.