Nibe Festival er én af de festivaler, der giver plads til undergrunds- og upcoming musik som ikke altid er at placere på én af de traditionelle store scener. Lidt det samme som Roskilde Festival har gjort med scenen Rising, så byder Nibe Festival op til de mindre bands og her kommer Aalborgs Danni Toma ind i billedet.

Den nordjyske rapper har de sidste mange år fået skabt sig et navn bl.a. ved at være feat. på De Eneste To´s For Lidt For meget og Dj Static´s Som En Vinder, hvor også Raske Penge byder ind.  Derudover har Danni Toma Christensen, som det borgerlige navn er, en masse i bagkataloget hvor debutalbummet Kvinde ikke ramte den succes som håbet, men revanchen kom da udgivelsen af Grå blev en realitet i 2015, hvor flotte nomineringer kom i hus af steppeulvepriser.

Danni Toma var denne aften i Skalskoven klædt i sort Duck hættetrøje (nordjysk tøjmærke) og blev flankeret af Felix på guitar og Jakob (Noodle) på effekt/backtrack.  Oftest spiller Danni Toma på sene tidspunkter og de koncerter jeg har oplevet er alle indendørs, men denne aften skulle det være midt i en skov på Nibe Festival. Stemningen var ikke på toppen, hvor de fleste publikummer ikke virkede som om de var kommet for Danni Toma, men måske bare var gået forkert. Dog havde rapperen enkelte faste fans foran scenen.

Sange fra albummet Grå kom i form af Tiden Venter På Ingen Mand og Jeg Søger Jeg Søger Jeg , men uanset hvor meget Danni prøvede at opildne publikum, var det en svær opgave allerede fra starten. Med udtalelser om at dedikere en sang til publikum som Alle Her er Lykkelig (2015) og invitere publikum tættere på, var bl.a. nogle af de ting der skulle pifte lidt gang i festen. Selv under næste sang, hvor Danni Toma tager sig tid til at tænde en smøg, gå ned til publikum og hoppe rundt blandt dem til stor fornøjelse, var dette nok koncertens største klimaks.

Danni Toma havde også inviteret vennen Lord Siva på scenen til sangen Lange Nætter Hvor Tiden Går I Stå, hvor drengene så ud til at have deres egen fest på scenen og publikum bare kiggede med. Som at være inviteret til fest, men ikke have lysten eller være inspireret til at tage del i festen.

En rodet affære

Koncerten var en smule rodet, manglende opbakning fra publikum samt føles det lidt som om der manglede noget planlægning fra drengene på scenen, hvor bl.a. en brat afslutning på Selv Når Jeg Får Hvad Jeg Ønsker vakte mistanke. Jakob på Dj-pult måtte fortælle at der ikke er mere, før Danni Toma annoncerede at koncerten sluttede. Felix på guitar gjorde et flot stykke arbejde med enkelte guitarsoloer, men koncerten står som en smule forvirrende og ikke på toppen. Derfor ender koncerten med 3 ud af 5 stjerner for en kedelig udførelse. Dog skal der helt klart en anbefaling ud til at besøge en koncert med Danni Toma, hvor alt forhåbentlig går op i en højere enhed. Bare ikke denne aften.

Danni Toma er netop gået på scenen på Den Lille Fede @nibefestival #bloglife #dannitoma #rap #rnb #nibefestival #nf16

Et billede slået op af Brian Virenfeldt Hansen (@musikbloggerdk) den