Saveus, Nibe Festival 2016 (Foto: Jonas Dyhr Rask)
Saveus, Nibe Festival 2016 (Foto: Jonas Dyhr Rask)

Den unge sanger og tidligere X-Factor vinder, Martin Hedegaard, gæstede Nibe Festival for første gang under alias Saveus. Lokationen var Reservatet i skoven ved siden af Hestepladsen ved Stor Scene, hvor mørket havde taget sit indtog til stor fornøjelse for lysmanden og bandet som bestod af keys, percussion + effekt, trommer og vokal med Martin i front.

Introen skulle åbne for den gode stemning, men umiddelbart havde lydmanden problemer med tracket, da lyden kort stoppede 3 gange, mens bandet fandt sine pladser på scenen. Åbningsnummeret gav en forsmag på hvad der skulle ske de næste 50 minutter med Martin på vokal, mens resten af bandet sørgede for store lydflader i et hæsblæsende tempo. Åbningsnumrene var opsat som sjælere, men vokalen kunne til tider virke en smule komisk eller utydeligt pga. den nasale fremførelse. Først en gang i midten af nummeret The Maze kommer trommerne ind og tager del i koncerten, der mestendels er foregået med vokal af Martin i et ikke helt overbevisende setup i de stille passager.

Den nye single Everchanging viser en fornuftig vej for sammensmeltningen af vokal og lydflader med trommer, percussion og synth. Den lidt soulede vej med kor, mens poppen skinner igennem på tekst-universet. Dog kan der mangle en bedre opbygning på mange af de følelsesprægede lydflader da stemningen kun ramte i små glimt, og kun halvdelen af publikum var klar på fest, mens resten bare gloede koncert.

Flere steder ramte bandet klimaks med flotte passager af melodiske lydtæpper og hårdtslående synth. Efter en hårdkæmpet fællessang med publikum med parolen Yeah Yeah Yeah-kor nåede koncerten hvad alle havde ventet på. Tonerne blev slået an. Martin havde sat sig til rette ved pianoet (i form af keys) og hittet Levitate Me gav plads til festen. Herefter takkede Martin og band af, og gik bag scenen. Selvom publikum stod i flere minutter og råbte “Saveus, Saveus, Saveus” kom der intet ekstra nummer. I mellemtiden var halvdelen af publikum også gået.

 

Saveus besøgte @nibefestival i en vældig mørk skov i Reservatet. #nibefestival #nf16 #saveus #pop #soul

Et billede slået op af Brian Virenfeldt Hansen (@musikbloggerdk) den