Ukendt Kunstner, Nibe Festival 2016 (Foto: Jonas Dyhr Rask)
Ukendt Kunstner, Nibe Festival 2016 (Foto: Jonas Dyhr Rask)

Duoen Ukendt Kunstner, bestående af producer Jens Ole og rapper Hans Phillip, kommer bl.a. direkte fra Tinderbox i Tusindårsskoven til en ny skov, Skalskoven, i Nibe. Her gav de dagens første koncert på Stor Scene torsdag d. 30 juni, som igår husede danske Volbeat til en proppet koncert på Nibe Festival. Regnen havde timer forinden skyllet ned over pladsen og mørke skyer truede stadigvæk de fremmødte publikummer, dog havde de heldet med sig da koncerten forblev tør.

Efter en kort intro gik koncerten igang med sangen og titelnummeret Den Anden Side fra albummet med samme navn, mens det søvndrukne publikum svajede i den blide vind og pletvis sol. Direkte henover Lige Nu, hvor Hans Phillip dansede som en ægte Kanye West i sit hvide overall-sæt til rytmesektionen som præger hele sangen. Tempoet var gået i slow-mode, mens alt det publikum hungrede efter var en smule mere tempo. Desværre fortsatte koncerten i et søvndøsig tempo med nye sange som Ingen Hører hvor Hans Phillip i det mindste prøvede at interagere med publikummet ved at pege ud og spørge “hvordan har i det herovre?”. Et smut tilbage til albummet Forbandede Ungdom fra 2014, med sangen Fortæl Dem puster lidt energi i publikummet som er begyndt at røre på sig, mens duoen tager publikummet endnu længere tilbage til sangen Guld og Diamanter fra debutalbummet Neonlys.

Skiftevis kommer solens stråler og varmer hestepladsen som stadig står i vand efter det nylige regnskyl. Her udbryder Hans Phillip “Det er pis´ hyggeligt” ved synet af de fremmødte til dagens første koncert. En længere instrumental sekvens præsenteres imens Hans Phillip forlader scenen, for derefter at komme ind igen for at præsentere bandet. Præsentationen giver plads til en “sjæler” som Langt Væk inden der skiftes mikrofon så autotunen virkelig kan komme til sin ret på sangen Soma fra seneste plade. Koncerten kommer endelig op i tempo og slutter med et nummer valgt af publikum, Fucking Nummer, samt hittet Stein Bagger hvor beatet ramte milevidt forbi i introen. Det er åbenbart lige så svært at ramme et beat, som det er at ramme en milliard som Stein Bagger. Hele koncerten ender dog i den positive ende, hvor Overleve lider en underlig exit af publikum som bare vader ud midt i nummeret.

 

Dagen starter ud med r’n’b fra danske Ukendt Kunstner på @nibefestival #ukendtkunstner #solenskinner #bloglife

Et billede slået op af Brian Virenfeldt Hansen (@musikbloggerdk) den