Det er ikke fordi der sker meget omkring den nordjyske sanger og sangskriver Jonas Schou siden debutalbummet Hverdagsmennesket, Sortseeren og Drømmeren så dagens lys i 2015, dog er det blevet til koncerter som også for nyligt har bragt Jonas Schou forbi Danmark Dejligst (Gjøl). Denne gang gæster han Chill & Champ-området på årets Nibe festival. En scene placeret nede i campområdet.

Jonas Schou er dansksproget folk, hvor både lyrik og instrumentering er lige så velovervejet som besætningen denne aften. Jonas Schou har valgt en konstellation af trommeslageren Simon Bang, guitaristen Anders Duus, bassisten Nikolai Hvilum og den energiske guitarist Kasper Westeraa.

I sandet har flere fra publikum fundet strandstole og sækkestole og placeret sig foran scenen, mens den nedadgående sol rammer bandet på scenen og ryggen af publikum. I højtalerne kører en energisk EDM-melodi, inden Jonas og band toner an til aftenens koncert. En koncert som dog vil være i en helt anden boldgade end det der brager ud af højtalerne lige der. Med sange som Små Katastrofer Og Mindre Mirakler, Den Mørkeste Vals og En Gammel Nat I en Ny By, er vi allerede godt igang med debutalbummet fra 2015. Bandet er velspillende. Trommeslager Simon Bang virker afslappet og tight på trommerne, mens guitaristen Kasper Westeraa lever på kanten af scenen. Rundt om i barerne bemærker forsangeren Jonas også aktivitet og giver ros fra scenen ud til de dansende medhjælpere.

Vi har at gøre med sange fra 2015. Sange som jeg allerede har taget under behandling på bloggen da albummet udkom, så min hungren efter nye toner er vel ikke for meget forlangt?. Det skete dog også, men først skal vi have et genlyt med den iørefaldene Ikke Desto Mindre Eller Mere. En sang hvor instrumenteringen følger taktfaste slag på trommer, en gennemgående riff-sektion og Jonas´s karismastiske måde at synge på, mens det keys-fattige setup byder på guitarer og bas. Den kølige brise er begyndt at blæse henover campen og den lille oase midt i “krigszonen”. Imens er koncerten også ved at have kørt igennem timeglasset og her kommer vi også til en overraskelse fra den nordjyske sangskriver. Tempoet er skruet op, folk-genren har fået sig et skud rock og flyvende guitarer på sangen Himmelråb. Det lyder minsandten som om der er kommet mere “band” i Jonas Schou-lejren.

Efter en gang Himmelråb, slutter Jonas og band af med en gammel kending, nemlig sangen S.O.S og afslutter en koncert hvor der både var plads til at snakke med publikum, synge med på omkvæd og “Na Na Na”-sekvenser på Stilhed Uden Storm og egentlig bare lade sig indfange af den beroligende stemning fra et ganske velspillende band. Jonas Schou vinder stjerner på selvsikkerheden, det høje niveau og ikke mindst åbenheden på scenen. Men der må gerne snart komme en lille samling sange mere til det gamle materiale.

Du kan følge med på Instagram under hele Nibe Festival 2018