NF18: Ophøjet engle-kor og tempofyldt folk fra In Lonely Majesty ★★★★☆☆

In Lonely Majesty på Nibe Festival 2018 (Foto: Nibe Festival / Morten Brix Ziegler)

Omgivelserne passede perfekt til det spændende band fra Skanderborg, In Lonely Majesty. De 4 gutter byder på folk med irske tendenser på Den Lille Fede, hvor guitarer, trommer og bas får trækronerne til at blafre i vinden, mens en banjo i ny og næ blander sig i festen. Tilstrømningen til området er mere end jeg havde forventet, omend halvdelen af publikum bruger tiden på at snakke istedet for at lytte.

Skanderborg-bandet har allerede prøvet at ligge nummer 1 på hitlisten,.. i Egypten, med sangen Sing In The Dark. Rygterne siger at der er en EP på vej fra bandet hvor navne som Søren Balsner(Carpark North) er med i producer-teamet. Det er ikke meget man kan finde frem på bandet når det gælder udgivne numre, men heldigvis har de masser af sange at fodre et sulten publikum med. I blandt disse kom den nyeste single Broken Mind også frem af skattekisten. Med forsanger Lasse Helboe´s iørefaldende vokal balancerer bandet mellem tempofyldt folk og engle-kor og rammer til tider stærke klap-afhængige sekvenser, hvor publikummet bryder ud i vilde klap på 2 og 4.

Forsanger Lasse Helboe starter ud med en kort historie fra en tur med DSB. Her mødte han en grønlandsk medpassager som så sig vred på hans mobil og det kom der bl.a sangen Listening To The Rain ud af. Herefter sangen The Apple som kun findes i en livesession på youtube og som denne aften bliver fremført alene af Lasse Helboe med guitar og mundharmonika, mens resten af besætningen forlod scenen.

Allerede nu er vi langt i koncerten, men sangene dukker op som var bandet allerede igang med debutalbummet. Både den mere spraglede Mother Winther og sangen uden navn, og fungerende arbejdstitel, The Train får det stadig ganske godt lyttende publikum til at klappe med og lytte intenst.

In Lonely Majesty er gode til at holde fast i publikum, fordele tempo og sange så koncerten får bedste udbytte og mon ikke de 4 gæve gutter i bandet har fanget et par Nibe hjerter på vejen. En hurtig måling af stemningen viser dog også at bandet passede godt til hele atmosfæren i området på Den Lille Fede. Tilgengæld, på trods af succes i Egypten og fine navne som producere, vil jeg meget gerne snart se den EP.