Sigurvin Sigurdsson m.fl. på SPOT Festival 2015

Nordjyske bands indtager SPOT festival

Sigurvin Sigurdsson m.fl. på SPOT Festival 2015

Foto: Sigurvin Sigurdsson m.fl. på SPOT Festival 2015 (PR)

Når SPOT Festival endnu engang overtager Aarhus midtby bliver det med flere spændende bands fra Nordjylland. Festivalen har lavet givende samarbejder med det nordjyske musikliv som bl.a. tæller talentkonkurrencen Band Battle på Skråen i Nordkraft og festivalen Way Up North på Studenterhuset.

Todages-festivalen Way Up North genopstod fra et par års dvale og præsenterede i alt 29 bands på 3 scener over en weekend i slutningen af marts i år. Foruden 2 dage spækket til bristepunktet med musik, har Way Up North også en scene på SPOT 2015 i Aarhus samt en scene på Reeperbahn  Festival, i Hamburg, til september. Nu er de 4 navne offentliggjort til årets Way Up North-scene på SPOT.

Dine Isaksen // Aalborg

Dine Isaksen spiller dansksproget rock uden filter. Albummet ”Verdens Største Løgn” blev udgivet i starten af året og fås indtil videre kun på LP og download. Musikblogger.dk har allerede sat ord på både koncert og album:

Anmeldelse af Verdens Største Løgn
Live anmeldelse

De Underjordiske // Vendsyssel

Bandet har fået roser af både GAFFA, Soundvenue og Bands Of Tomorrow og har endda stjålet opmærksomheden fra P6-Beat værten, Carsten Holm, da han overværede dem som support for et andet band. Det er dansksproget psychrock.

The Courettes // Aalborg

Med en besætning fra Danmark og Brasilien, byder The Courettes på garage rock i en støvet udgave. Det lyder som et helt band, men er faktisk kun en duo bestående af Flavia Couri og Martin Couri.

Lillebror // Aalborg

Der er gang i den når Lillebror entrerer scenen. Ikke ene mand, men som en duo.  Det er punk på dansk med et glimt i øjet. Der synges om alt fra sild i Netto, til at være fuld og hvad universet ellers tillader.  

Band Battle på Skråen har været en tradition i mange år. Her gælder det om at finde Nordjyllands lovende talenter og tilbyde dem en plads i semifinalen, hvor de har mulighed for at blive ”opdaget” og blive set og hørt af andre.  Som noget nyt har spillestedet Skråen lavet samarbejde med områdets største branchefestival SPOT i Aarhus om at sende én deltager med til festivalen i starten af maj. Sidste år blev dét det alternative folk-band Caved Crow og i år kan Skråen nu løfte sløret for bandet Sigurvin Sigurdsson.

Sigurvin Sigurdsson // Aalborg

Den skæve aalborgensiske/islandske folksanger Sigurvin Sigurdsson og hans 6 mands store band. Desuden er det lykkedes at gå videre til finalen i Band Battle d. 9 Maj, men først præsenteres bandet på årets Spot Festival.

Sidst, men ikke mindst.

Frank Haze

Bandet der stammer fra Østhimmerlands Ungdomsskole og tæller de fire drenge Hjalte Ross, Bosse Bertelsen, Lasse Øster og Mathias Kold, spiller på Caféscenen i Musikhuset. Det bliver en rungende bas, feedende guitarer og bækkener overalt.

Læs meget mere på SPOT Festivals program her